Vilket syfte har Mona Lisa?

Vilket syfte har Mona Lisa?

Leonardo Da Vinci påbörjade konstverket tillbaka i 1503 i Firenze i Italien och jobbade på det i minst 3 år. Målningen beställdes av den italienska affärsmannen Francesco Del Giocondo och det skulle porträttera hans hustru Lisa Gherardini.

Vilket datum målades Mona Lisa?

1503
Mona Lisa/Skapades

Hur vet man att Leonardo da Vinci målade Mona Lisa?

En anteckning skriven 1503 av Agostino Vespucci, en italiensk kontorist som var assistent för Niccolò Machiavelli , indikerar dock att Leonardo berättade för Vespucci att han verkligen arbetade med en målning av del Giocondos fru. Generellt är konsthistoriker överens om att Mona Lisa verkligen är Lisa Gherardini.

När kom Mona Lisa till Louvren?

Mona Lisa

Basfakta
Tillkomstår c. 1503–1506
Typ Oljemålning på träpannå
Mått (h×b) 77 × 53 cm
Plats Louvren, Paris

Vilken konststil tillhör Mona Lisa?

Renässansen
Mona Lisa/Perioder

Var finns målningen av Mona Lisa?

Louvren (sedan 1797)
Mona Lisa/Plats

Vad heter han som målade Mona Lisa?

Leonardo da Vinci
Mona Lisa/Konstnärer

Tisdagen den 21 augusti 1911 anländer konstnären Louis Béroud till Louvren i Paris för att skissa i den sal där en av museets många dyrgripar, Leonardo da Vincis Mona Lisa, hänger.

Vad ville Leonardo da Vinci berätta med Mona Lisa?

Mona Lisa (italienska: La Gioconda, franska: La Joconde) är renässanskonstnären Leonardo da Vincis mest berömda porträtt av, enligt tradition, florentinskan (Mona) Lisa Gherardini, framför allt omtalad för sitt hemlighetsfulla leende….Mona Lisa[redigera | redigera wikitext]

Basfakta
Plats Louvren, Paris

Vem var det som målade Mona Lisa?

Tisdagen den 21 augusti 1911 anländer konstnären Louis Béroud till Louvren i Paris för att skissa i den sal där en av museets många dyrgripar, Leonardo da Vincis Mona Lisa, hänger. Men på väggen finns ingen tavla, bara fyra metallfästen.

Vem har gjort Mona Lisa?

Leonardo tillhör renässansens mest betydelsefulla gestalter. Han är mest känd för målningen Mona Lisa, utförd 1503–1506, samt muralmålningen Nattvarden från 1498. I kortform bör han kallas ”Leonardo” och inte exempelvis ”da Vinci”.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen