Vilket land tillverkar Mini Cooper?

Vilket land tillverkar Mini Cooper?

MINI, som är ett varumärke och numera skrivs versalt, ägs sedan 1994 av tyska BMW efter att man köpt upp Rover som ägde varumärket vid tidpunkten för uppköpet. Tillverkningen sker i två fabriker, Oxford i England och Born i Holland.

Var byggs Mini?

Här öppnade Morris sin fabrik 1913. ”Gamla” Mini, presenterad 1959, tillverkades i Oxford till och med 1968 med 1967 som bästa produktionsår med 94 889 tillverkade ”hundkojor”. I dag är det alltså BMW som står för biltillverkningen i staden, faktiskt på samma plats där Morris-fabriken låg – i förorten Cowley.

Hur bra är Mini Cooper?

Testförare världen över är överens om att Mini Cooper är en riktigt rolig bil att köra. Den är flink och rapp, ligger bra i kurvorna och har ett riktigt bra grepp i vägbanan. Det finns möjlighet att köpa till stötdämpare för att öka bekvämligheten men det är ingenting som testförare från Carwow rekommenderar.

Vad har Mini Cooper för motor?

Den minsta och hittills enda kända motorn är en trecylindrig 1,5-litersmotor med 116 hästkrafter och 270 newtonmeter. Alla motorer, såväl bensin som diesel, anammar BMW:s så kallade TwinPower Turbo-teknik.

När kom Mini Cooper?

Världen hade aldrig sett något liknande och när MINI lanserades 1959 var åskådarna en aning häpna.

Vem äger BMC?

1968 gick man samman med Leyland Motors i British Leyland Motor Corporation och den här gången fick Austin finna sig i att spela andra fiolen. Gamla BMC blev nu Austin-Morris Division och fick ansvaret för att ta fram BLMC:s småbilar.

När tog BMW över produktionen av Mini?

1959 började BMC att tillverkade den klassiska Mini. 1968 tog British Leyland tog över rodret och 1994 klev tyska BMW in och köpte upp varumärket. 2001 kom den första generationen av nya Mini – och det blev en succé. Bilen byggdes fram till 2006 då den ersattes med generation två.

Hur många mil går en Mini Cooper?

RÄCKVIDD PÅ 225-234 KM. räckvidd, WLTP, har MINI Cooper SE en räckvidd på hela 225-234 km på en enda laddning.

Är Mini Cooper krocksäker?

Nya Mini är sex centimeter längre än den tidigare modellen, men det är inget som kommit kupéutrymmet tillgodo. Förändringarna av karossmåtten är uteslutande gjorda för att förbättra krocksäkerheten, som enligt planerna ska upp till ett pinnhål till högsta betyg hos Euro NCAP.

Är det kamkedja på Mini Cooper?

Den är även bytt en gång, dock inte hela kedjan. Som jag minns det är det i stora drag kamkedja och vevhusventiloation som skiljer N14 och N18 åt. 2000 mil och det enda som har hänt är att locken till strålkastarspolarna pajade.

Är det kamrem eller kamkedja på Mini Cooper?

Ett stort orosmoment för begagnatköparen är bilarnas kamrem som måste bytas med jämna mellanrum. Dessbättre har Mini kamkedja i stället för rem. Problemet är att kamkedjorna i Mini Cooper S hör till de mest problemdrabbade av samtliga modeller enligt Länsförsäkringars maskinskaderapport.

När kom hundkojan?

Mini i Sverige och världen I Sverige kallades ursprungsmodellen ”hundkojan” och den importerades under åren 1959-1980 samt 1997-2000.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen