Vilket land tillhor Djibouti?

Vilket land tillhör Djibouti?

Djibouti (arabiska: جيبوتي Jībūtī; franska: Djibouti), formellt Republiken Djibouti (arabiska: جمهورية جيبوتي; franska: République de Djibouti), är en republik och suverän stat i Östafrika, på Afrikas horn. Landet gränsar i norr till Eritrea, i nordväst och väster till Etiopien och i söder till Somalia.

Vad heter huvudstaden i Djibouti?

Djibouti ligger på nordsidan av Afrikas horn i Östafrika. Landets huvudstad heter Djibouti.

Var i Afrika ligger Djibouti?

Djibouti ligger på Afrikas horn, där Röda havet möter Adenviken. Landet var en fransk koloni fram till självständigheten 1977. Djibouti består till största delen av öken och saknar nästan helt naturtillgångar och odlingsbar mark.

När blev Djibouti självständigt?

20 maj 1883
Djibouti/Grundades

Vilka länder ingår i Afrikas horn?

Afrikas horn är en triangelformad halvö i Östafrika som sticker ut i Indiska oceanen längs sydkusten av Adenviken. De länder som räknas dit är Etiopien, Eritrea, Somalia och Djibouti.

Vad är huvudstaden i Eritrea?

Asmara
Eritrea/Huvudstäder

Asmara (eller Asmera) är Eritreas huvudstad. Staden är belägen i centrala delarna av Eritrea på 2 350 meters höjd, och folkmängden beräknades till cirka 870 000 invånare 2017. Asmara är en trafikknutpunkt med järnväg till hamnstaden Massawa vid Röda havet, och har en internationell flygplats.

Vad heter Afrikas södra udde?

Godahoppsudden är en mot sydväst utskjutande udde nära den yttersta spetsen, Kapudden, på Kaphalvön i Sydafrika söder om Kapstaden. Godahoppsudden misstas ibland för Afrikas sydligaste udde och den punkt där Atlanten blir Indiska oceanen.

Var ligger socotra?

Sokotra (Socotra, Soqotra) är en ögrupp i Indiska oceanen utanför Afrikas horn. Det är även namnet på den största ön i gruppen. I Sokotraarkipelagen ingår ön Sokotra och de tre mindre öarna Abd al-Kuri, Samha och Darsa samt ett par små korallrev. Den är en del av Jemen.

Var ligger det Eritrea?

Eritrea ligger på Afrikas horn i nordöstra Afrika. Landet sträcker sig cirka 100 mil längs Röda havets kust och är till ytan drygt en fjärdedel så stort som Sverige. Eritrea ligger i den tropiska zonen, men temperatur och klimatförhållanden varierar kraftigt med höjden över havet.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen