Vilket land har rod gul och bla flagga?

Vilket land har röd gul och blå flagga?

Mauritius flagga har fyra horisontella fält i färgerna rött, blått, gult och grönt. Flaggan antogs den 9 januari 1968 och har proportionerna 2:3….Mauritius flagga[redigera | redigera wikitext]

Mauritius flagga
Proportioner 2:3
Antagen 9 januari 1968

Vilken flagga är svart röd och gul?

Östtimors flagga[redigera | redigera wikitext] Östtimors flagga är röd med en svart och en gul spets vid den inre kanten, samt en vit femuddig stjärna i den svarta spetsen. Flaggan antogs vid självständigheten 2002 och har proportionerna 1:2.

Vilken flagga är svart röd och grön?

Syriens flagga[redigera | redigera wikitext] Syriens flagga är en trikolor med tre horisontella fält och två stjärnor i det mittersta fältet. Färgerna är de traditionella panarabiska färgerna rött, svart, grönt och vitt.

Vilken flagga är Helgrön?

Libyen lämnade samarbetet med Egypten och Syrien 1977 och införde i samband med detta en ny flagga av Muammar al-Gaddafi som var helt grön. Denna flagga användes mellan 1977 och 2011 och var då världens enda helt enfärgade nationsflagga som helt saknade någon symbol.

Har röd gul och blå flagga?

Rumäniens flagga[redigera | redigera wikitext] Rumäniens flagga antogs den 27 december 1989. Färgerna blått, gult och rött anses vara traditionella rumänska färger med rötter ända tillbaka till romartiden.

Vilken flagga är gul grön och röd?

Kameruns flagga är en trikolor i grönt, rött och gult med en gul stjärna i det mittersta röda fältet. Flaggan antogs den 20 maj 1975 och har proportionerna 2:3.

Vilken flagga är röd och blå?

Chiles flagga (sp. la estrella solitaria, ”den ensamma stjärnan”) består av två lika breda horisontella band i vitt (överst) och rött samt en blå kvadrat vid den inre kanten med en femuddig stjärna i vitt. Flaggan antogs första gången den 18 oktober 1817 och fastställdes senast den 18 oktober 1967.

Vilken flagga är röd med en grön stjärna?

Ghanas flagga är en trikolor i de panafrikanska färgerna rött, gult och grönt med en svart femuddig stjärna i mitten….Ghanas flagga[redigera | redigera wikitext]

Ghanas flagga
Antagen 18 februari 1965 (6 mars 1957)

Finns det någon flagga med rosa?

Transflaggan är en trefärgad flagga i blått, rosa och vitt. På samma sätt som den breda HBTQ-rörelsen använder regnbågsflaggan, och dess olika subgrupper världen över använder andra specifika flaggor, representeras transcommunityt runt om i världen av den blå, rosa och vita flaggan designad av Monica Helms.

Vilken flagga är äldst i världen?

Den danska flaggan, kallad Dannebrogen, är förmodligen den äldsta i världen. Enligt legenden, går dess ursprung tillbaka till 1219 då kung Valdemar II, som ledde de danska korsfararna, såg ett vitt kors på den mörka himlen. Han tolkade detta som ett tecken från Gud att beordra honom att angripa esterna.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen