Vilket land har gul gron och rod flagga?

Vilket land har gul grön och röd flagga?

Mauritius flagga har fyra horisontella fält i färgerna rött, blått, gult och grönt. Flaggan antogs den 9 januari 1968 och har proportionerna 2:3….Mauritius flagga[redigera | redigera wikitext]

Mauritius flagga
Proportioner 2:3
Antagen 9 januari 1968

Har en rödvit flagga?

Polens flagga består av två horisontella ränder, där den övre är vit och den undre röd. Dessa två färger är Polens nationalfärger. Det vita representerar en vit örn, som har varit Polens symbol sedan 1200-talet. Den har funnits på många polska baner, flaggor och vapensköldar i det förflutna, med röd bakgrund.

Har sol i flaggan?

Färgerna och solsymbolen har att göra med att Uruguay var förenat tillsammans med Argentina fram till år 1828. De vita och blå ränderna symboliserar tillsammans de nio departement som Uruguay under den tiden var indelat i. Solen symboliserar oberoende och man kan finna en liknande symbol i Argentinas nationsflagga.

Har vinrött i sin flagga?

Den röda färgen symboliserar ofta blodet i respektive landshistoria och flagga. På andra flaggor så kan den röda färgen även stå för solen.

Vilken flagga har röd vit grön?

Syriens flagga[redigera | redigera wikitext]

Har kors i flaggan med rött?

De flesta länderna i norra Europa har flaggor med kors. England har en vit flagga med rött kors, i Skottland en blå flagga med liggande vitt Andreaskors (St Andrew), i Nordirland en vit flagga med liggande rött Andreaskors. Dessa har kombinerats för att bilda the Union Jack, Storbritanniens gemensamma flagga.

Vilka flaggor har röd och vit?

Lettlands flagga är röd med ett vitt horisontellt band i mitten av flaggan. Den antogs den 27 februari 1990, men samma flagga användes av det oberoende Lettland från 1918 tills landet införlivades med Sovjetunionen 1940. Proportionerna är 1:2.

Vilken flagga har vit röd blå?

Thailands flagga (thai: ธงไตรรงค์, thong trai rong [tʰoŋ traj roŋ]; vilket betyder ”trikolorflaggan”) består av fem ränder i färgerna rött, vitt, blått, vitt och rött. Den blåa randen är i mitten och dubbelt så bred som de övriga ränderna.

Vilket land har en gul sol på blå bakgrund på flaggan?

Namibias flagga är blå och grön med ett diagonalt rött band med vita skiljeränder. I det inre blå fältet finns en gul sol.

Har kors i flaggan?

Har Georgskorset i sin flagga Malta?

Maltas flagga[redigera | redigera wikitext] Flaggan sägs härstamma från Roger I av Sicilien som erövrade Malta 1090. Korset i flaggan tillkom 1943 när ön av Georg VI belönades med utmärkelsen Sankt Georgskorset för sina insatser under andra världskriget. Korset låg då mot en blå bakgrund i det inre övre hörnet.

Har rutor på flagga?

Kroatiens flagga[redigera | redigera wikitext] Kroatiens flagga är en trikolor som består av tre lika stora, horisontella ränder i rött, vitt och blått. I mitten finns Kroatiens statsvapen. Flaggan har använts i varierande former sedan 1848 men antogs i sin nuvarande form den 21 december 1990.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen