Vilket klimat har Cypern?

Vilket klimat har Cypern?

Väder på Cypern: Soligt och mestadels molnfritt samt mycket varmt under hela sommaren. Värmen kan vara besvärande med dagstemperaturer upp emot 35 grader i juli-augusti, särskilt i inlandet. Förhösten är också solig med bara enstaka skurar.

Vem tillhör Cypern?

Statsskick. Cypern är en parlamentarisk republik där presidenten är både stats- och regeringschef. Hela ön tillhör EU, trots att den i praktiken är delad. De turkcyprioter som har eller har rätt till EU-resehandlingar är också EU-medborgare.

Var på Cypern är det varmast?

Cyperns huvudstad Nicosia (Lefkosia eller Lefkosha kallas den lokalt) ligger nästan i centrum av ön. Staden har hetta somrar, med genomsnittlig temperatur på 36°C i juli och augusti och genomsnittliga 18°C till 21°C från juni till september.

Vilket språk talar man på Cypern?

Cypriotiska är det språk som talas på Cypern. Många talar engelska.

Vilken världsdel hör Cypern till?

Cypern, som till ytan är något mindre än Östergötland, är den tredje största ön i Medelhavet. Geografiskt hör Cypern närmast samman med Mellanöstern, men av politiska och kulturella skäl brukar ön räknas till Europa. Till Turkiet i norr är avståndet som kortast 6,5 mil, till Syrien i öster är det knappt 17 mil.

Hur många regndagar har Cypern?

Totalt faller i genomsnitt 389 mm nederbörd per år på Cypern (Nicosia).

Vad är Cypern känd för?

Cypern är den tredje största ön i Medelhavet och känd för sin långa kust och sitt klarblå vatten. Juni–novemger är vattentemperaturen cirka 25 grader. Naturen när den är som bäst med Cyperns högsta topp, Mount Olympus, 1 952 m ö h.

När kom turkarna till Cypern?

Cypern blev en del av det Osmanska riket år 1570 och det var då den turkiska invandringen till ön började. Turkarna bosatte sig primärt i den norra delen av landet, där bland annat 30 000 turkiska soldater tilldelades mark. Resten av ön var befolkat av grekcyprioter.

När är det som varmast i Grekland?

I inlandet varmt också i början av september, men sedan mera behagligt med temperaturer mellan 25 och 30 grader.

Var ligger Cypern karta?

Cypern ligger egentligen i Asien, men av historiska och kulturella skäl anses ön tillhöra Europa. FN räknar Cypern som ett västasiatiskt land. Turkiet ligger 75 kilometer norrut och andra grannländer inkluderar Syrien och Libanon i öst, Israel i sydöst, Egypten i syd och Grekland i nordväst.

Vilket land hör Cypern till?

Var går gränsen på Cypern?

FN räknar Cypern som ett västasiatiskt land. Turkiet ligger 75 kilometer norrut och andra grannländer inkluderar Syrien och Libanon i öst, Israel i sydöst, Egypten i syd och Grekland i nordväst. Cypern ligger geografiskt närmare bland annat Libanon än Grekland.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen