Vilket djup pa vinterdack?

Vilket djup på vinterdäck?

Det är viktigt att veta vilka däckkombinationer för fordon och släp som är tillåtna vid vinterväglag. Vid sommarväglag ska däck ha minst 1,6 millimeters mönsterdjup. Vid vinterväglag gäller minst 3 millimeter för lätta fordon och personbilar och minst 5 millimeter för tunga fordon.

Hur djupt däckmönster?

Mönsterdjupskravet gäller de mittersta 75 procenten av slitbanan. Utanför den får däckdjupet vara mindre så länge däckets armering inte är blottad. Vinterdäck ska ha ett mönsterdjup på 3 mm och sommardäck på 1,6 mm. Vi rekommenderar istället 4 mm och 3 mm för bästa möjliga fäste.

Vilken märkning ska ett vinterdäck ha?

Däck som är märkta med M+S, M.S, M & S, M-S, MS eller ”Mud and Snow” och är särskilt framtagna för vinterkörning anses som vinterdäck på bilar med en totalvikt av högst 3 500 kg fram till och med 30 november 2024.

Vilka fordon ska ha vinterdäck?

Kravet på vinterdäck eller likvärdig utrustning gäller personbil klass l, personbil klass II (husbil) med en totalvikt av högst 3,5 ton, lätt lastbil, lätt buss samt släpfordon som dras av dessa fordon. Mönsterdjupet på däcken ska vara minst 3 millimeter när det är vinterväglag.

Hur vet man hur gammalt ett bildäck är?

Tillverkningsdatumet anges på däckets sida Däckets tillverkningsdatum anges på sidan av däcket med så kallad DOT-märkning. De två första siffrorna i den fyrsiffriga koden anger tillverkningsveckan och de två sista siffrorna tillverkningsåret. Till exempel betyder 1620 vecka 16 2020.

Hur vet man hur gammalt ett MC däck är?

Ett regummerat däcks livslängd börjar med tillverkningsdatum och varar, liksom för nya däck, 10 år. För regummerade däck gäller naturligtvis samma garanti och produktansvar som för nya däck, från och med tillverknings- resp. leveransdatum.

Hur djupt är ett sommardäck?

Mönsterdjup vid sommarväglag Däck ska ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm i däckets huvudmönster. Tänk på att mönsterdjupet bör vara minst 3 mm för att ge bra friktion vid fuktig vägbana.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen