Vilket ar Sveriges storsta rockband?

Vilket är Sveriges största rockband?

Kent är Sveriges största rockband. De har spelat tillsammans i 25 år och de har sålt två miljoner skivor. Texterna till Kents låtar är på svenska, och det var ganska ovanligt när de gav ut sin första skiva år 1995. Många tycker att Kent har varit ett väldigt viktigt band i Sveriges musikhistoria.

Vilket är det största bandet genom tiderna?

För närvarande anses The Beatles vara den bäst säljande musikgruppen baserat både på uppgivet sålda skivor och bekräftade enheter, medan Michael Jackson anses vara den bäst säljande soloartisten baserat både på uppgivet sålda skivor och bekräftade enheter.

Vem har sålt mest skivor i världen?

Världens mest sålda skiva genom tiderna är Michael Jacksons Thriller. Albumet som släpptes 1982 beräknas ha sålts i minst 66 miljoner exemplar i hela världen.

Vilken är den största svenska artisten?

Lista

Artist / Band Sålda album/singlar
ABBA 375 miljoner
Roxette 320 miljoner
Ace of Base 50 miljoner
Avicii 30 miljoner

Vilket är världens bästa hårdrocksband?

1. Iron Maiden. När man frågar hårdrockare om vilket det största hårdrocksbandet är, är det många som säger Iron Maiden. De har under sin karriär sålt över 100 miljoner album runt världen och har varit aktiva sedan mitten på 1970-talet.

Varför blev det namnet Kent?

Kent är ett mansnamn, en kortform av Kennet som har använts i Sverige sedan 1920-talet. Kent eller Kenth kommer från kungariket Kent, och troligen från Cantiacistammen. Namnet var mycket populärt på 1950-talet och 1960-talet.

Vem är världens mest kända artist?

De tjugo högst placerade artisterna på listan är:

 • The Beatles.
 • Bob Dylan.
 • Elvis Presley.
 • The Rolling Stones.
 • Chuck Berry.
 • Jimi Hendrix.
 • James Brown.
 • Little Richard.

Vem är världens största artist 2021?

Victor Leksell blev årets artist. Här är alla Grammisvinnarna. – Jag vill tacka så jättemycket för det här priset, sa en rörd Victor Leksell i sitt tacktal. På Grammisgalan 2021, som sändes av TV4 Play, prisades de artister som gjort den – enligt juryn – bästa musiken under år 2020.

Vilket är världens mest sålda album?

Först Michael Jacksons skiva ”Thriller” (1982) som är världens mest sålda album i alla kategorier med över 100 miljoner sålda exemplar.

Vilka är Sveriges största musikexporter genom tiderna?

Abba anses som den allra största succén från Sverige. Vart man än kommer i världen så känner alla till Abba, det svenska bandet som slog inom i Eurovision Song Contest 1974 med låten Waterloo, som de också vann med….Abba, vars namn kommer från bandmedlemmarnas förnamn:

 • Agneta.
 • Björn.
 • Benny.
 • Anni-Frid.

Vad är speciellt med hårdrock?

Metal (Hårdrock) är en löst definierad subgenre inom rockmusik som uppstod under mitten av 1960-talet i samband med garagerock, psykedelisk rock och bluesrock. Genren kännetecknas av aggressiv sång, distade elgitarrer, elbas och trummor, ofta ackompanjerad av piano och keyboard.

Vad heter heavy metal bandet?

Denna stereotypbild har använts i populärkulturen. Men många aspekter av heavy metal har å andra sidan efter fyrtio år med hårdrock blivit mainstream inom rockmusiken – åtminstone i västvärlden. Band som Deep Purple, Led Zeppelin, Black Sabbath, Iron Maiden, Hammerfall, Metallica m. fl.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen