Vilken varldsdel ligger Honduras?

Vilken världsdel ligger Honduras?

Nordamerika
Honduras/Kontinent

Vem styr Honduras?

Det högerinriktade Nationalistpartiet styr Honduras sedan 2010 och president sedan 2014 är Juan Orlando Hernández. Militären har fortsatt inflytande över politiken, trots att det gått över 30 år sedan övergången till civilt styre.

När blev Honduras självständigt?

15 september 1821
Honduras/Grundades

Vilket klimat har Honduras?

Honduras ligger mitt i Centralamerika och är ungefär en fjärdedel så stort som Sverige. Landet som är bergigt har en lång, låglänt kust mot Karibiska havet i norr och en smal kustremsa mot Stilla havet i söder. Klimatet är tropiskt.

Vilket statsskick har Honduras?

Konstitutionell republik
Presidential Republic
Honduras/Statsskick

Vad odlar man i Honduras?

Jordbruket var länge landets ekonomiska bas, men under 2000-talets första årtionde fick sektorn stå tillbaka för en kraftig tillväxt inom industrin. Kaffe och bananer var länge de viktigaste exportgrödorna, men bananodlingarna har under 2000-talet på flera håll ersatts av afrikansk palm.

Vad exporterar Honduras?

Historiskt har ekonomin varit helt beroende av kaffe- och bananexport, men under 1990-talet breddades produktionen. Numera står utlandsägda sammansättningsfabriker, så kallade maquilas, i skattefria zoner för en stor del av exporten. Där produceras framför allt kläder som säljs till USA.

Vad kallas invånare i Honduras?

Honduras

República de Honduras
Huvudstad (även största stad) Tegucigalpa
Officiellt språk spanska
Demonym Honduran
Statsskick Republik

Hur styrs Honduras?

Är Honduras ett u land?

Från år 1570 styrdes landet från Guatemala tillsammans med andra spanska kolonier. Dessa länder bildade en lös federation efter att de blivit självständiga från Spanien på 1820-talet. Samarbetet varade inte länge och år 1838 blev Honduras en självständig republik.

Vilka djur finns i Honduras?

Honduras har liksom övriga regionen ett mycket rikt växt- och djurliv. I landet finns till exempel mer än 6000 arter av kärlväxter, av vilka minst 630 är orkidéer. I landet lever 250 olika reptil- och amfibiedjur, 700 fågelarter samt ungefär 50 olika sorters fladdermöss.

Vad kallas en person från Honduras?

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen