Vilken upptackt gjorde Howard Carter i Egypten 1922?

Vilken upptäckt gjorde Howard Carter i Egypten 1922?

Han är mest känd för sin gravkammare i Konungarnas dal som Howard Carter upptäckte år 1922. Graven var intakt och upptäckten möttes av världsomfattande nyhetsbevakning och ledde till ett nytt allmänintresse för antikens Egypten, för vilket Tutankhamons begravningsmask fortfarande är ett populärt ansikte utåt.

Vem var farao vars grav hittades 1922?

Howard Carter fann Tutankhamons grav. Ett trappsteg uthugget i berget. Äntligen! Kunde detta vara vad han sökt efter i så många år, farao Tutankhamuns grav?

Vem var Tutankhamuns föräldrar?

Akhenaton
The Younger Lady
Tutankhamon/Föräldrar

Vad var det som var unikt med Tutankhamuns grav?

Det som gör Tutankhamuns grav så unik är att det är den enda graven i Konungarnas dal som inte plundrats och är nästan helt intakt. Graven var anspråkslös med dåtidens mått mätt, men för nutida människor var den otroligt praktfull när den hittades.

När upptäcktes Konungarnas dal?

Den första riktigt stora upptäckten av modern arkeologi var när den brittiske egyptologen Howard Carter 4 november 1922 fann Tutankhamons grav. Han övervakade utgrävningen och konserveringen av den förhållandevis intakta graven och dess innehåll fram till 1932.

Hur hittade man Tutankhamons?

1922 hittade arkeologen Howard Carter den egyptiske konungens gravkammare och alla dess fantastiska skatter – en händelse som väckte sensation i hela världen. Tutankhamuns historia fascinerar än idag. Hans mystiska, för tidiga död och unika arv har skapat en legend.

Vad hette Tutankhamuns far?

Den tidigare faraon, Akhenaton, som nu har visat sig vara Tutankhamuns far, hade förbjudit de gamla gudarna och infört en ny religion med solskivan Aton som enda gud. Han hade byggt en ny huvudstad, Amarna, 30-40 mil norr om förra huvudstaden Thebe.

Var ligger Tutankhamuns grav?

KV62, Egypten
Tutankhamon/Begravd på

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen