Vilken tid borjar solen ta i Sverige?

Vilken tid börjar solen ta i Sverige?

Hej! Mellan 11-14 sommartid i Sverige, är det mest intensitet av det kortvågiga ljuset (UVB). Det minskar sedan kraftigt och är mycket lägre klockan fyra, det är därför man inte bränns så lätt då. Långvågigt (UVA) ljus, når däremot jordytan ungefär oförändrat under dagen.

När blir det mörkt i England?

England Soluppgång och solnedgång I dag gryr dagen i England 06:33. Solen går upp klockan 07:20 och ner klockan 19:21 . Det mörknar vid 20:08.

Varför är det farligt att bränna sig i solen?

Det finns en stark koppling mellan att bränna sig ofta och att drabbas av malignt melanom, som är den farligaste formen av hudcancer. Särskilt farligt är det att bränna sig som ung. I Sverige har malignt melanom ökat under många år. Under 2016 konstaterades cirka 4 000 nya fall av sjukdomen.

När börjar solen ge färg?

Solen står allt högre på himlen. Det innebär att UV-index stiger och kan orsaka solbränna på blek och ovan hud. I mitten av april står solen lika högt som slutet av augusti och max för UV-strålning har vi omkring midsommar.

Vilken tid på dygnet är solen som starkast?

Nästan alla vet att solens strålar kan orsaka cancer och att solen är som starkast mellan klockan 11 och 15. Vi vet också att kläder skyddar mot solens strålar. Trots vår kunskap om riskerna är det många som bränner sig och få som skyddar sig tillräckligt bra.

Hur länge är det mörkt i Svalbard?

I dag gryr dagen i Svalbard 09:37….Torsdag 28 oktober.

Soluppgång 10:52
Solnedgång 17:40
Dagslängd 6h 47m 40s
Förändring dag – 10m 30s
Förändring sen sommarsolstånd – 17h 12m

Hur länge är det midnattssol på Svalbard?

Ju längre norrut du befinner dig, desto längre period lyser midnattssolen. Vid exempelvis Nordkapp i nordligaste Norge är det midnattssol från 13 maj till 31 juli och vid Longyearbyen på Svalbard från 20 april till 23 augusti. Vid nordpolen går solen upp vid vårdagjämningen och ner vid höstdagjämningen.

Hur ska man göra för att bli brun snabbt?

Sola och bli brun

  1. Använd solskydd med hög solskyddsfaktor. Solskydd med hög solskyddsfaktor (SPF), mellan 30 och 50 är att rekommendera.
  2. Sola i skuggan.
  3. Undvik eller var försiktig mellan klockan 11.00 – 14.00.
  4. Undvik att bränna dig.
  5. Drick vatten!
  6. Återfukta huden efter solning.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen