Vilken sovsack vinter?

Vilken sovsäck vinter?

Två sovsäckar ger flexibilitet Om du ska ut på tur under de kalla månaderna är det bra att sova i dubbel sovsäck. En vintersovsäck som klarar minus fem-tio grader fungerar fint långt in på hösten. Använder du den i kombination med en lätt sommarsovsäck har du all värme du behöver även för riktigt kylslagna turer.

Hur ska sovsäckar förvaras?

Förvara din sovsäck Skaka om den och häng upp den för vädring i cirka 24 timmar. Långtidsförvara aldrig sovsäcken i dess packpåse. Det skadar på sikt fyllningens isolerande förmåga, vilket gör att du inte sover lika gott i den på framtida äventyr. Häng istället upp den i en garderob eller i annat välventilerat utrymme.

Hur länge håller en sovsäck?

Så länge som du tar hand om den kan en sovsäck ofta hålla i 10-15 år eller längre. En dunsäck håller i regel längre än en av syntet (den senare kan förlora mycket av sin isoleringsförmåga redan efter 3-4 år).

Vem uppfann sovsäcken?

Blixtlåset är en självklarhet idag. Det uppfanns redan år 1851, men ansågs vara krångligt och opraktiskt. Två svenskamerikaner, Peter A Aronsson och Gideon Sundbäck förbättrade konstruktionen och tog fram dagens blixtlås.

Vilken sovsäck tar minst plats?

En sovsäck med dunfyllning väger oftast mindre och tar mindre plats än en sovsäck med syntetfyllning.

Vad ska man tänka på vid köp av sovsäck?

Sovsäckar finns i olika längder. Sovsäckens exakta mått hittar du i produktbeskrivningen. Tänk på att välja en sovsäck som är anpassad efter din längd – en sovsäck som är för lång blir tyngre att bära, samtidigt som det går åt mer kroppsenergi att värma upp den. Damsovsäckar är i regel lite kortare.

Vilken sovsäck ska jag välja?

Välj en sovsäck som inte är för trång, eftersom fyllningen pressas ihop och den isolerande förmågan försämras. Går storleken åt andra hållet och är för rymlig så kommer din kropp inte kunna värma luften i sovsäcken….Damspecifika säckar

  1. Snävare över axlarna.
  2. Bredare över höfterna.
  3. Extra isolering vid överkropp & fotända.

Vilken sovsäck ska jag köpa?

En dunsovsäck ger dig mesta möjliga värme per gram fyllning. Om du prioriterar låg vikt och liten volym ska du välja en dunsovsäck. Tänk på att dun kräver lite extra varsamhet i hanteringen. Dunet är känsligt för fukt och värmer inte lika bra när det blivit blött, det är därför viktigt att hålla dunsäcken ren och torr.

Hur packar man ner en sovsäck?

En sovsäck så tar du fotänden och trycker den längst ned i botten på packsäcken. Sedan matar du bara vidare med resten av säcken. Pressa, vålda och tryck bara ner den. Den blir dessutom lättare att få ur säcken då den ska ut igen.

Hur mycket väger en lätt sovsäck?

Yttertyg i superlätta 10D Pertex, som trots låg vikt är slitstarkt. Sovsäcken väger endast 350 gram i regular size (183cm) och 385 g i long (198 cm).

När uppfanns sovsäcken?

Euklisia Rug. En innovativ matta som har beskrivits som världens första sovsäck har omskapats och visas på Newtown Textile Museum. Euklisia matta – patenterad av Newtown entreprenör Pryce Jones i 1876 – exporterades runt om i världen i slutet av 19th century.

Hur varm sovsäck behöver jag?

Fjällvandring på sommaren: 0 grader eller någon grad lägre. Vandring vår och höst: Beror på om du tänkt vandra tills skidföret kommer eller bara första helgen efter semestern. Ska du vandra i november bör sovsäcken klara -10 grader i fjällen, några grader högre i låglandet.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen