Vilken manad brukar vara kallast?

Vilken månad brukar vara kallast?

Snö som reflekterar solljus och hav som fungerar som kylklampar är de huvudsakliga anledningarna till att Februari är årets kallaste månad.

Vilken är den kallaste månaden i Sverige?

Sveriges lägsta månadsmedeltemperatur är −27,2 °C och noterades i februari 1985 i Vittangi i Lappland. I tabellen (nedan) visas Sveriges köldrekord i grader Celsius (°C) för varje månad. Fetstil markerar att det även är det årliga köldrekordet. Temperaturen är avläst på en halv grad när.

När är det som kallast på dygnet?

Eftersom den kallaste tiden på dygnet inträffar ungefär en timme efter soluppgång skulle man kunna tro att den varmaste tidpunkten inträffar en timme innan solnedgång, men så är inte fallet. Detta beror på att jordytan är mycket varmare på eftermiddagen än på morgonen och därför avger mer värme varje sekund.

Vilken månad var ovanligt kall i är?

Enligt SMHI:s mätningar har vårmånaderna april och maj varit ovanligt kalla i år, medan mars låg något över det normala. Officiellt var sommaren här söndagen den 9 maj, då det var första dygnet med en medeltemperatur på över tio grader.

Vilka månader är det kallast i Stockholm?

Juli är den varmaste månaden för Stockholm i Sverige med medeltemperatur på 22°C. Vattentemperatur för Stockholm är varmast i augusti med temperatur på 17°C. Temperaturen för Stockholm är som kallast i februari med medeltemperatur på -1°C.

Var var det kallast i natt?

Natten mot fredagen var kallast hittills under 2021 och kallast på flera år. Den lägsta temperaturen som uppmätts på en mätstation under natten är i Hällum i Vara kommun med minus 22,2 grader.

Hur kall blir vintern 2021?

Sammantaget blev vintern 2020/2021 utifrån den nya normalperioden 1991-2020 lite mildare än normalt i landets östra delar och lite kallare än normalt i västra Norrland. I Svealand blev vinterns lägsta temperatur -32,2° i Särna i norra Dalarna den 11 februari.

När var det senast så här kallt?

Senast det var så kallt var i januari 2016 med minus 14,8. Lägsta temperaturen för hela 2000-talet var på nyårsafton 2001 då det var minus 18,7 grader vid Göteborgsstationen.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen