Vilken manad ar varmast i Canberra?

Vilken månad är varmast i Canberra?

Februari är den varmaste månaden för Canberra i Australien med medeltemperatur på 27°C. Vattentemperatur för Canberra är varmast i februari med temperatur på 21°C. Temperaturen för Canberra är som kallast i juli med medeltemperatur på 10°C. Solsäkrast är det i februari med 10 timmar per dag.

Var är det varmast i Australien?

Allra varmast var det i Nullarbor i South Australia, där det uppmättes 49,9 grader.

Hur kallt kan det bli i Australien?

Tropiskt i norr, subtropiskt i mitten och tempererat i söder. Men variationerna är stora. Medan det tropiska norr upplever kraftiga skyfall under regnperioden, är vattnet en bristvara i stora delar av landet. På vintern när snön faller i vissa områden på östkusten, är temperaturen sällan under 20 grader på västkusten.

Vilken klimatzon ligger Canberra i?

Klimatet i Canberra är varm och tempererat. Canberra är en stad med en betydande nederbörd. Även i den torraste månaden finns en hel del regn. Detta klimat anses vara Cfb enligt Köppen-Geiger klimatklassificering.

När är det som varmast i Australien?

Mot söder, nära Brisbane, finner man ett subtropiskt klimat med mycket varmt väder under stora delar av året. Om sommaren (december till februari) är den genomsnittliga maxtemperaturen 30 °C. Vintern är oftast torr, mild och behaglig med en genomsnittstemperatur på 18 °C.

Varför varmt i Australien?

Australien har ett tempererat klimat, men det varierar mycket beroende på landets storlek. De norra delstaterna är mer tropiska till klimatet, medan de södra delarna har kallare vintrar. Australien ligger på det södra halvklotet och har därför omvända årstider mot Sveriges.

När är det kallast i Australien?

Kallast i Australien hade man i Mount Wellington på Tasmanien, där temperaturen sjönk till -4,0° den 4 december.

Hur kall är vintern i Australien?

När bytte Australien huvudstad?

Det är Australiens näst största stad med drygt 4,4 miljoner invånare (2015). Melbourne var huvudstad i Australien från 1 januari 1901, då federationen bildades, fram till 9 maj 1927 då parlamentshuset i Canberra togs i bruk. Staden genomkorsas av floden Yarra.

Hur många invånare har Australiens huvudstad?

Canberra är Australiens huvudstad. Den är belägen på federalt territorium, Australian Capital Territory (ACT). Staden har drygt 350 000 invånare (2009) och är Australiens åttonde största stad samt den största stad som inte ligger vid kusten.

I vilket land ligger Canberra?

Canberra

Canberra
Huvudstad
Vy över Canberra Civic från Mount Ainslie med Lake Burley Griffin och Mount Stromlo i bakgrunden.
Land Australien
Delstat Australian Capital Territory

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen