Vilken linje ska man ga om man vill bli modedesigner?

Vilken linje ska man gå om man vill bli modedesigner?

Det finns egentligen inget krav på att du måste gå ett specifikt gymnasieprogram för det. Du kan specialisera dig mot modedesign efter gymnasiet och det finns tre högskolor som erbjuder program i modedesign; Textilhögskolan (Högskolan i Borås), Beckmans Designhögskola och Konstfack.

Vilka betyg krävs för att bli design?

ESBIL

Gymnasiegemensamma ämnen Poäng
Matematik 1b 100
Naturkunskap 1b 100
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1b 100

Vad gör man som modedesigner?

Modedesignern arbetar med att skapa kläder, mode och påverka trender. Designern planerar, skissar och utformar säsongens klädmodeller. Modedesignern skissar på modeller, ritar upp mönster och beräknar hur mycket och vilken typ av material som behöver köpas in.

Vad krävs för att bli modedesigner?

Bra grundläggande utbildning finns på gymnasieskolans hantverksprogrammet, inriktning Textildesign och på Estetiska programmet, inriktning Bild och Formgivning. Vidareutbildningar finns inom folkhögskola, yrkeshögskola, Du kan också lära sig yrket som vuxenlärling genom att praktisera hos en verksam modedesigner.

Hur mycket tjänar man på modedesigner?

Löneskillnader mellan män och kvinnor

År Medellön kvinnor Medellön män
2015 39 500 kronor .. kronor
2016 38 200 kronor 46 400 kronor
2017 37 200 kronor 46 800 kronor
2018 38 000 kronor 45 500 kronor

Vilken utbildning behöver man för att bli designer?

Det finns passande för designers utbildningar inom olika skolformer och på olika nivåer. De akademiska utbildningarna är 3 års heltidsstudier,180 hp, och kan leda till kandidatexamen. De flesta grundutbildningar på högskolenivå ger möjligheten att fortsätta ytterligare 2 år (120 hp) till en masterutbildning.

Är det svårt att bli designer?

Bedömare inom branschen anser att formgivning och design är framtidens konkurrensmedel och det görs också en medveten satsning på design. Om du har en bra yrkesutbildning och nya idéer kan framtidsutsikterna vara goda. Du bör dock räkna med hård konkurrens.

Är det svårt att bli modedesigner?

Det är svårt att få jobb inom modebranschen eftersom det finns fler som vill jobba med mode än det finns jobb. Därför behöver företagen sällan lägga ut vanliga jobbannonser utan de flesta får jobb genom kontakter.

Hur mycket tjänar en fashion designer?

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen