Vilken Hawaii o ar bast?

Vilken Hawaii ö är bäst?

Om du vill ha storslagen natur så är Kauai den bästa ön att åka till. Visserligen bjuder alla öarna på Hawaii på vackra platser, men det finns en härlig grönska och majestätiska berg på Kauai, som också är känd som “The Garden Island”.

Vart ska man åka till Hawaii?

Waikiki beach och Pearl Harbour är för många ett måste. Förutom Honolulu på ön Oahu, finns staden Lahaina på ön Maui. Är du intresserad av historia är det hit du ska åka. I Hilo, som ligger på ön Hawaii, finns en underbar botanisk trädgård med hundraåriga palmer och vattenfall.

När är det bäst att åka till Hawaii?

De dyraste perioderna att åka till Hawaii är under juli– augusti samt december–mars. Då är det högsäsong och priser på flyg och hotell kan vara flera gånger högre än under lågsäsongerna. Åk i stället i april–juni eller september–november när det är färre besökare. Då har Hawaii dessutom det allra bästa vädret.

Hur kommer man till Hawaii?

Resa hit: Inga direktflyg från Sverige, men många amerikanska storstäder har flyg till Honolulu. De billigaste resorna hittar du från Los Angeles och San Francisco. Bästa tiden: Hawaii har bra väder året om, men vill du surfa i stora vågor ska du åka under vintern.

Vad heter öarna i Hawaii?

Hawaiiöarna
Hawaii/Ögrupper
Delstaten omfattar nästan hela den vulkaniska ökedjan Hawaiiöarna som består av hundratals öar spridda över 2 400 km. I sydöstra änden av ögruppen finns de åtta ”huvudöarna” som är (från nordväst till sydöst) Niihau, Kauai, Oahu, Molokai, Lanai, Kahoolawe, Maui och Hawaii.

Vad är Hawaii känd för?

Hawaii är känt inte bara för sin fantastiska natur och klimat, utan även sin spännande kultur. Här finns en häftig blandning av många olika kulturer, och det finns mycket asiatiska influenser på öarna. Hawaii är ett spännande och unikt resmål med otroligt mycket att se och göra på de olika öarna.

Vad finns det att göra på Hawaii?

Topp 10 Bästa Saker att Göra i Hawaii

  • 1) Hajka Kalalau Trail på Kauai – hajka genom djungeln, längs stup och bergskammar.
  • 3) Slappa på någon av de underbara stränderna: Lanikai (Oahu), Hulopoe Beach (Lanai), eller Big/Little Beach (Maui).
  • 5) Gå på en Lu’au – se Hawaiianska och Polynesiska danser och ät Hawaiiansk mat.

På vilken längdgrad och breddgrad ligger Hawaii?

Hawaii

Hawaii (Mokuʻāina o Hawaiʻi)
Delstat
Koordinater 21°18′41″N 157°47′47″V
Högsta punkt Mauna Kea
– höjdläge 4 205 m ö.h.

När är det som varmast på Hawaii?

Vattentemperatur för Hawaii är varmast i augusti med temperatur på 27°C. Temperaturen för Hawaii är som kallast i december med medeltemperatur på 26°C. Solsäkrast är det i maj med 11 timmar per dag. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i november då det uppmätts till 99 mm.

Är det dyrt att semestra på Hawaii?

Om du vill tillbringa en vecka i Hawaii kommer kostnaden för din vistelse att vara: 7,100 SEK (829 USD) -en billig vistelse i 7 dagar i Hawaii. 9,500 SEK (1,100 USD) – en budgetresa i 7 dagar i Hawaii. 14,000 SEK (1,600 USD) för en veckas bekväm vistelse i Hawaii.

Får man resa till Hawaii?

USA har ett inreseförbud sedan den 13 mars, 2020 (uppdaterad den 25 januari, 2021) för resenärer från Schengenområdet samt Storbritannien och Irland.

Kan man resa till Hawaii?

Hawaii är ett av de bästa och trevligaste resmål man kan tänka sig. En vacker och tilltalande natur, härligt vatten och fina stränder och ett behagligt klimat kombinerat med fina hotell, ett brett utbud av shopping och restauranger och allt i alla prisklasser gör Hawaii till det perfekta resmålet.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen