Vilken dag ska man tanka?

Vilken dag ska man tanka?

En stor studie från norska Konkurrensverket har undersökt på vilka veckodagar bensinen är billigast respektive dyrast. Och resultatet är glasklart: billigast är det att tanka på söndagskvällar och tidiga måndagar. Dyrast är det på torsdagar.

Var är det billigast att tanka?

Sajten bensinpriser.nu samlar in priser från och hela Sverige och enligt dem finns Sveriges billigaste bensin just nu i småländska Älmhult. St1 tar där 15,31 kr för en liter. Har du en större bil och fyller 70 liter i tanken så sparar du 91 kronor på en enda tank.

Varför ändras bensinpriset?

De fluktuerande priserna är ett resultat av ett ”finurligt” samspel mellan bensinkedjorna centralt, och konkurrensen mellan de enskilda stationerna. Bensinpriserna styrs genom ett speciellt prissättningssystem. – Bruttomarginalen som delas mellan kedjorna och stationerna ligger i snitt på lite över en krona.

När blir bensinen billigare?

Sverige byter till E10 den 1 augusti 2021 – både bensin och diesel blir dyrare. Det blir mer biodrivmedel i bensin och diesel från och med 1 augusti 2021. Literpriset på bensin kan komma att öka med upp till 3,60 kronor och diesel med 6,75 kronor – utöver skattehöjningar.

Vilken veckodag är bensin billigast?

Man kartlade 100 000-tals prisrapporter från sina användare och kom fram till att den allra billigaste dagen är: måndag. Genom att börja veckan med att tanka kan en bilist tjäna ungefär 200–300 kronor per år.

När försvinner 95 oktan?

Från och med 1 maj kommer vanlig 95-oktanig bensin att försvinna i Sverige. Den ersätts av E10 som är bensin med en högre inblandning etanol, nämligen tio procent.

Vilken dag är billigast att tanka?

Man kartlade 100 000-tals prisrapporter från sina användare och kom fram till att den allra billigaste dagen är: måndag. Genom att börja veckan med att tanka kan en bilist tjäna ungefär 200–300 kronor per år. – Äntligen har konsumenterna ett skäl att vara upphetsade över måndagar, säger Patrick DeHaan på Gasbuddy.

Var är det billigast diesel?

Bulgarien är landet med billigast bränsle inom EU, oavsett om det gäller bensin eller diesel. Österrike, som är ett populärt resmål och transitland för många semesterresenärer, ligger bra till på båda bränsletyperna.

Vad beror bensinpriset på?

Priset på bensin och diesel styrs därför kortsiktigt främst av tillgången (lagernivåer färdiga produkter) och efterfrågan (konjunkturläge och ekonomisk aktivitet) i den närliggande geografiska marknaden. I nordvästra Europa är det Rotterdam som är handelsplats för bensin och diesel och andra oljeprodukter.

Hur mycket är skatten på bensin?

Så mycket är skatt på varje liter. Totalt utgör ”bensinskatten” omkring 60 procent av priset vid pumpen. På dagens bensinpris, 17,39 kronor per liter, är 10,22 kronor skatt och moms. Näringslivets Ekonomifakta gjorde nedanstående beräkning med ett bensinpris på 16,66 kronor per liter (augusti 2021).

Varför är bensinen så dyr i Sverige?

Bensin- och dieselpriserna har skjutit iväg till nya toppnivåer. Hög efterfrågan, låg produktion och nya miljökrav ligger bakom. Mycket talar för att priserna fortsätter uppåt – och det kan bli väldigt mycket mer.

Var bensinen billigare förr?

Bensinen var mycket billigare förr, det är en dörr som är lätt att slå in, men hur mycket billigare? 1960 kostade enligt SCB en liter bensin 60 öre per liter och en verkstadsarbetare tjänade 6,58 kronor per timma. Detta innebär att literkostnaden för bensin var 9,1 procent av timförtjänsten.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen