Vilka VW motorer ska man undvika?

Vilka VW motorer ska man undvika?

Bilmodellerna som berörs är av modellår 2006-2014, samt har 1.2TSI eller 1.4TSI motor. Volkswagens TSI-motorer riskerar att rasa. Det är konsumentorganisationen Motormännen som nu går ut och varnar för flera bilmodeller från Volkswagengruppen.

Vilka motorer är drabbade?

Tyvärr är det fakta för många Volkswagen-ägare som drabbats av kamkedjeproblem på sina 1.2 eller 1.4TSI motorer….Motorerna 1.2TSI och 1.4TSI finns i följande bilmodeller:

  • Volkswagen: Polo, Golf, Beetle, Jetta, Tiguan, Touran, Passat.
  • Audi: A1, A3 (där motorfamiljen kallas TFSI)
  • Skoda: Fabia, Yeti, Rapid, Superb, Octavia.

Är 12000 mil mycket?

Kör du mycket mer än så och planerar att ha kvar bilen länge behöver du förmodligen hitta en bil som gått så få mil som möjligt. Bilar av bra kvalitet som sköts rätt går ofta att köra problemfritt långt över 20.000mil. Här är det alltså din budget och dina körvanor som bestämmer hur långt bilen du vill köpa har gått.

Är kamkedja dåligt?

Kamkedjans främsta fördel är dess hållbarhet. Tack vare dess tålighet behöver kamkedjan generellt sett inte bytas ut och bör därför hålla under hela bilens livstid. Förutom en kontroll vid cirka 20 000 körda mil behöver kamkedjan knappt något underhåll.

Vilka TFSI motorer är dåliga?

Hög oljeförbrukning i Audis TFSI-motorer på 1,8 och 2,0 liter. ”De här bilarna drar otroliga mängder olja, rekordet är en kund som hade en oljeförbrukning på åtta liter på 150 mil! Det är dyr longlifeolja också så det är ekonomisk ruin.” För att lösa problemet gör Audi ett oljeförbrukningstest för 5.000 kronor.

Vilka Audi motorer ska man undvika?

Audi har en hel rad olika motorer som är dåliga, för att inte säga samtliga bensinmotorer. 1,2 och 1,4 TFSI med kamkedja där kedjan kan rappa över redan vid 5 000 mil. 2,0 TFSI har felaktiga kolvar och drar därför stora mängder olja.

Vilka Passat har kamkedja?

Tänk på att vissa motorer i Volkswagen Passat har kamkedjor. Till exempel 1.2TSI och 1.4TSI. Dessa motorer har tyvärr haft en del problem med kamkedjorna. Om du tänkt köpa en Passat med kamkedja så läs på om motorn och se till att bilen är välservad!

Har Golf kamkedja?

Den flerfaldigt prisbelönta motorn 1,4 TSI lanserades 2006 och har utvecklats stegvis sedan dess. Motorn finns bland annat i Volkswagen-modellerna Polo, Golf, Passat, Tiguan, Jetta, Touran och Sharan. 2014 bytte Volkswagen från kedja till kamrem.

Hur många mil håller en Volvo?

Sedan 2005 kör han en Volvo V 70 som numera alltså är uppe i meriterande 83 000 mil på mätaren. – Det är en före detta tjänstebil som jag tog över. Då hade den gått 10 800 mil, säger Jonny Hansson. – Jag har ju kört i snitt 8000 mil om året.

Är 20 000 mil mycket för en bil?

20000 mil är väldigt långt för en bil att köra och givetvis måste man räkna med att bilen nog är ganska sliten. Det är trots en riktigt långkörare man funderar på att köpa.

Varför byter man kamkedja?

Kamkedjan har sträckt sig och måste bytas. Dålig kvalitet på kedjan i samband med långa servicintervaller är orsaken. Men kedjan går sällan av eftersom motorvarningslampan börjar lysa i god tid som ett tecken på att något inte står rätt till. Byte av kedja – en affär på minst 10 000 kronor.

Har Audi kamrem eller kedja?

Väldigt många motorer i Audi A5 har kamkedja istället för kamrem. Dessa behöver oftast aldrig bytas. Här hittar du en lista med A5-motorer som har kamkedja. Kamkedjorna i Audi A5 är kända för att hålla väldigt bra så länge service och oljebyten sköts.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen