Vilka lander ligger i Indonesien?

Vilka länder ligger i Indonesien?

Indonesien, officiellt Republiken Indonesien (indonesiska: Republik Indonesia), är en stat i Sydostasien och Oceanien (västra Stilla havet). Indonesien består av över 13 000 öar och 33 provinser. Med över 252 miljoner invånare är det världens fjärde folkrikaste land och har världens största muslimska befolkning.

Vad pratar man för språk i Bali?

Bahasa indonesia är det officiella språket. På Bali talas även balinesiska. I turistorterna talar många engelska.

Vilken del av Bali är bäst?

De mest besökta delarna av Bali är badorterna på den södra spetsen. Här ligger bland annat Kuta, berömd för sina vackra solnedgångar, den långa stranden och det hektiska nöjeslivet. I bergen på norra Bali ligger ett av världens vackraste tempel, Pura Ulun Danu Bratan.

Är Indonesien ett fattigt eller rikt land?

Fattigdomen är utbredd. 40 procent av den indonesiska befolkningen lever på 2 US dollar per dag. Fattigdomen är särskilt omfattande i landets östra delar och på landsbygden.

Vilken religion har Indonesien?

Författningen föreskriver religionsfrihet men slår samtidigt fast att republiken Indonesien vilar på tanken om tron på en gud. Ateism är inte direkt förbjudet men betraktas ofta med stor skepsis. Det finns sex officiellt erkända religioner: hinduism, buddism, islam, katolicism, protestantism och konfucianism.

Hur lång tid tar det att flyga till Bali?

Generellt för ett direktflyg från Sverige till Bali tar det 22t 08m att flyga en sträcka på 11366 km. Den mest populära rutten är Stockholm – Denpasar med en genomsnittlig flygtid på 17t 55m.

Är det dyrt att leva på Bali?

Svaret är ja. Prisläget på Bali gör ön till en liten guldklimp i Indiska Oceanen för alla budgetresenärer. Även charterresorna till Bali är en prisvärd historia. Indonesien är fortfarande ett av de billigaste asiatiska länderna att semestra i.

Är Bali ett bra resmål?

Bali är en ö som passar alla. I Kuta trängs surfarna med backpackers, Ubud passar den som gillar konst, Nusa Dua har vackra stränder och i Lovina kan du se delfiner. Stränderna är av sand och lava och bästa tiden att resa är juli till september.

Hur fattigt är Indonesien?

Hur ser Indonesien ut?

Indonesien utgörs av en väldig övärld som breder ut sig mellan det sydöstasiatiska fastlandet och Australien. Av de drygt 18 000 öarna är ungefär 6 000 bebodda. Indonesien har ett tropiskt havsklimat med hög luftfuktighet.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen