Vilka lakemedel behover Schengenintyg?

Vilka läkemedel behöver Schengenintyg?

Intyg behövs om du ska resa inom Schengen På EU:s officiella webbplats kan du läsa om vilka länder som ingår i Schengen. Du kan få ett Schengenintyg utskrivet på ett apotek. Med intyget får du ta med ett narkotikaklassat läkemedel för högst 30 dagars användning. Det behövs ett intyg per narkotikaklassat läkemedel.

Kan man köpa receptbelagda läkemedel på nätet?

På apotekhjartat.se kan du tryggt och enkelt beställa din receptbelagda medicin på nätet och göra alla dina apoteksärenden när du vill, året runt. Hämta ut recept online och få din medicin levererad hem i brevlådan, till närmsta ombud eller för utlämning i något av våra apotek.

Kan man lämna tillbaka medicin på apoteket?

Oanvända läkemedel kan skada miljön när de slängs på fel sätt eller spolas ner. Därför går det alltid att lämna in överblivna läkemedel till våra butiker. Vi ser till att oanvända läkemedel bränns i godkända förbränningsanläggningar, rökgaserna renas och askan tas om hand.

Får man köpa medicin på nätet?

Det är olagligt att köpa vissa läkemedel utan recept Köp aldrig narkotikaklassade läkemedel eller dopningsklassade läkemedel utan recept. Det är olagligt och du kan bli dömd för narkotikabrott om du köper sådana läkemedel utan recept.

Var kan man köpa receptbelagda läkemedel?

Det är bara apotek som får sälja receptbelagda läkemedel. Alla apotek måste godkännas av Läkemedelsverket, och får då använda den nationella apotekssymbolen.

Får man lämna tillbaka oöppnad medicin?

Notera att läkemedel, kylvaror och livsmedel inte omfattas av ångerrätten och kan ej returneras. Om en receptförskriven vara trots detta returneras så kommer denna att destrueras och debiteras kund.

Kan man lämna tillbaka mediciner?

Du kan reklamera där du köpte läkemedlet eller på ett apotek. Alla apotek är skyldiga att ta emot alla reklamationer. Andra butiker som säljer läkemedel behöver bara ta emot reklamationer av läkemedel som finns i deras eget sortiment. Personalen på apoteken har kunskap om läkemedel.

Var köpa receptbelagda läkemedel?

Köpa på apotek Det är bara apotek som får sälja receptbelagda läkemedel.

Kan man skicka medicin med post?

Innan du skickar eller tar emot läkemedel per post mellan länder behöver du säkerställa att alla krav är uppfyllda. Du får inte skicka läkemedel för privat bruk till Sverige från ett land utanför Europeiska ekonomiska samarbetet (EES). Detta gäller även om du har recept eller om läkemedlet är receptfritt.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen