Vilka far salja alkohol?

Vilka får sälja alkohol?

1 § Partihandel med spritdrycker, vin, starköl eller andra jästa alkoholdrycker får bedrivas endast av den som har godkänts som upplagshavare eller som registrerad varumottagare för sådana varor enligt 9 eller 12 § lagen (1994:1564) om alkoholskatt.

Får man sälja kyld folköl?

Den alkoholdryck som kallas folköl definieras i 1 kap. Alkoholhalten överstiger 2,25 men inte 3,5 volymprocent alkohol. Det krävs inget tillstånd för att sälja eller servera folköl, men man måste anmäla hanteringen till kommunen i förväg och det ställs krav på lokalerna.

Vart finns alkohollagen?

Alkohollagen (SFS 2010:1622) finns på Riksdagens webbplats.

Får man sälja alkohol i Sverige?

Du måste ha tillstånd för att få sälja och servera alkohol (spritdrycker, vin, starköl, andra jästa alkoholdrycker och alkoholdrycksliknande preparat, exempelvis alkoholhaltig glass) till allmänheten och till slutna sällskap.

Får man ta med sig egen alkohol på hotell?

Gästen får ha medtagen alkohol på hotellrummet eftersom det är gästens privata sfär. Hotell har inte samma tillsyn på ett rum som man har i en restaurang. Narkotikapåverkad får ingen någonsin vara, inte ens på sitt eget rum. Ring polisen vid detta problem.

Varför får bara Systembolaget sälja alkohol?

I Sverige används alla tre verktyg och staten har gett Systembolaget ensamrätt att sälja starköl, vin och sprit för att begränsa tillgängligheten. Begränsningarna sker i antal butiker och i öppettider. Öppettiderna beslutas av riksdagen.

Varför har inte Systembolaget kylar?

Anledningen till att Systembolaget inte vill sälja öl i kylskåp är precis som tidigare att man då tror att konsumtionen kommer att stiga. – Vi ser en risk att kylda drycker skulle öka spontanköpen och därmed alkoholkonsumtionen, vilket går emot vårt uppdrag, berättar Emelie Westrup.

Vilken tid får man sälja öl i Sverige?

SERVERINGSTIDER Servering av alkoholdrycker får ske mellan de klock slag restaurangen har serveringstillstånd. Normaltiden är kl. 11:00-01:00. Efter serveringstidens slut får ingen alkohol serveras (gäller både gäster och personal) och efter 30 minuter ska lokalen vara utrymd på gäster.

Vad är alkohollagen för typ av lag?

Alkohollag (2010:1622) är en svensk lag som gäller tillverkning, marknadsföring och införsel av alkoholdrycker och handel med sådana varor, tillverkning av sprit samt handel med alkoholhaltiga preparat. Med sprit avses en vätska som framställts genom destillering eller annan kemisk process och som innehåller alkohol.

När får man börja sälja alkohol?

När får man sälja alkohol i Sverige?

Är alkohol lagligt i Sverige?

Alkohol är en drog. Den är laglig, men eftersom den har negativ inverkan på folkhälsan i Sverige finns det en lag, alkohollagen, som ska skydda människors hälsa. I alkohollagen finns regler om hur man får köpa, sälja och marknadsföra alkohol – för att begränsa konsumtionen och skadeverkningarna.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen