Vilka dog pa Costa Concordia?

Vilka dog på Costa Concordia?

4 229 personer fanns ombord när kryssningsfartyget Costa Concordia gick på grund 2012. 32 personer omkom i olyckan. Kaptenen Francesco Schettino förklarades skyldig för vållande till annans död och för att ha övergett skeppet innan samtliga passagerare och hela besättningen lämnat skeppet.

Vad kostade bärgningen av Costa Concordia?

Bara fram till att skeppet rätats upp från haveriplatsen har bärgningen kostat 3,9 miljarder kronor. Costa Concordia bogserades in till hamnen i Genua 27 juli 2014, där det skrotades. Det fanns risk att fartyget skulle brytas sönder under bärgningen och förvärra miljökatastrofen, men bärgningen gick väl.

Vad har hänt med Costa Concordia?

Fartyget gick på grund i januari 2012 vid ön Giglio i Toscana. Det fanns 4234 personer ombord när olyckan var framme. 32 personer omkom.

Hur många dog i Costa Concordia?

Det var 2012 som kryssningsfartyget Costa Concordia gick på grund utanför ön Giglio utanför Toscana i Italien. 32 människor dog. Francesco Schettino, som var kapten vill tillfället, dömdes på onsdagskvällen för en rad brott. Det handlar om att ha orsakat olyckan och flera fall av vållande till annans död.

Var ligger Costa Concordia?

Lyxfartyget Costa Concordia ligger fortfarande på sidan utanför den italienska ön Giglio.

Måste kaptenen lämna skeppet sist?

– Nej, det kan jag inte göra, säger Juha och berättar att det bara är en myt. Stämmer det att kaptenen måste vara sista man ombord på ett sjunkande fartyg? – Kaptenen ansvarar i sista hand för båtens säkerhet och sen säkerheten för personalen och passagerare så jag anser att kaptenen är den som lämnar båten sist.

Vad gör Kapten Ynkrygg idag?

Där blev han kvar fram till i juli 2012, då han tillfälligt släpptes fri. I februari 2015 dömdes han till 16 års fängelse för bland annat flera fall av vållande till annans död, men domen överklagades och det dröjde ända till maj 2017 innan straffet vann laga kraft och kaptenen började skaka galler på allvar.

Får kaptenen lämna båten?

Sjölagen reglerar befälhavarens ansvar enligt svensk lag. Att kaptenen ska lämna fartyget sist av alla skrivs inte uttryckligen, utan anses i stället vara en form av oskriven regel eller sed.

Kan kaptener viga?

Par som ingår äktenskap på öppet hav, i nöd och lust, är ett återkommande inslag i populärkulturen. Det har etablerat myten om kaptenens rätt att viga. I kaptensyrket ingår nu inte uppdraget som vigselförrättare.

Kan kapten?

Sjökapten är en titel på den som avlagt sjökaptensexamen samt erhållit sjökaptensbrev. En sjökapten har rätt att tjänstgöra som befälhavare på alla fartyg i geografiskt obegränsad fart.

Kan kapten bli?

Sjökapten är en titel på den som avlagt sjökaptensexamen samt erhållit sjökaptensbrev. För att bli sjökapten läser du en tre- eller fyraårig utbildning på ett universitet eller högskola men det finns också en tvåårig YH-utbildning för att bli skärgårdskapten.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen