Vilka dack kan jag ha pa mina falgar?

Vilka däck kan jag ha på mina fälgar?

Korrespondenstabell storlekar däck / fälgar

Fälgbredd Minimal bredd på däck Rekommenderade däckbredder
6.5 185 195 eller 205
7 195 205 eller 215
7.5 205 215 eller 225
8 215 225 eller 235

Hur mycket får det skilja på däck?

Ju närmare rullomkrets som de nya däcken har jämfört med originaldäcken – desto bättre är det. En allmän rekommendation är att rullomkretsen inte skall skilja mer än ± 2 %. Vid skillnader i diameter / rullomkrets mellan olika däck så kommer hastighetsmätaren och även miltalsmätaren visa fel.

Kan man byta dimension på däck?

Du som fordonsägare av en personbil upp till 3500kg totalvikt har möjlighet att under eget ansvar byta däck och fälgar till en annan dimension utan att bilen behöver registreringsbesiktas. Utbytet får ske under vissa förutsättningar: Däcken ska vara typgodkända. Däcken uppfyller kraven på belastningsförmåga.

Kan man ha olika höjd på däcken?

Ett tips är att köpa däck med lägre höjd för att därmed visa mer utav fälgen. Vill du ha mycket gummi så är det höjden du bör kika på. Se till att använda däck omvandlaren redan idag för att konvertera fram rätt storlekar. Kom ihåg att slutsiffran på däcket alltid anger storleken på vilka fälgar du kan köpa.

Vilka däck passar fälg cykel?

För att ett däck ska passa på en fälg måste däckets och fälgens diameter vara exakt lika. Däremot kan däck av olika profilbredd, exempelvis 37, 40 eller 44 mm monteras på samma fälg, om fälgdiametern är rätt. Observera att de extrasmala racerdäcken med 19 till 20 mm bred profil kräver en extrasmal fälg.

Hur mycket får det skilja på däck fyrhjulsdrift?

Har du slitna eller gamla däck och får punka på en av dom så rekommenderar vi alltid att du byter ut alla fyra, detta måste göras för att inte belasta fyrhjulsdriften. Den största anledningen till bytet är att rullomkretsen måste vara densamma på fyrhjulsdrivna bilar.

Får man använda regummerade däck?

Det finns både sommardäck och vinterdäck som är regummerade. Sommardäck kan kosta uppemot halva priset om du köper märkesdäck och väljer regummerade. Att köra på regummerade däck är inte att rekommendera om du kör många mil per dag, då det är större risk för punktering på dessa däck.

Hur räknar man ut höjden på ett däck?

Däckdimensionen 185/65 R15 80H betyder:

  1. 185 = Däckets bredd i millimeter.
  2. 65 = Däcksidans höjd i procent av däcksbredden.
  3. R = Radialdäck.
  4. 15 = Fälgens diameter i tum.
  5. 80 = Belastningsindex – anger den maximala belastningen (i kg, enl tabell nedan) på det enskilda hjulet.

Kan man ha olika dimensioner på däcken?

Det finns ovanliga undantag då det är okey att mixa däck, men i allmänhet rekommenderar däcktillverkare att däck aldrig skall mixas. Förare bör därför använda däck av samma varumärke, storlek, slitbanemönster, belastningsindex och hastighetsklass för både fram- och bakdäcken.

Får man ha olika däck?

Det finns ovanliga undantag då det är okey att mixa däck, men i allmänhet rekommenderar däcktillverkare att däck aldrig skall mixas. Att köra en bil med däck som har olika storlekar, konstruktioner, belastningsindex eller hastighetsklasser kan innebära fara för dig och andra trafikanter.

Hur mäter man däck cykel?

Idag är det mest exakta måttet ETRTO-måttet, alltså millimetermåttet på däcket. På ett racerdäck står det till exempel 25-622, det indikerar att däcket är 25 millimeter brett och fälgens diameter är 622mm. Just 622mm är idag den fälgdimension som används på alla 28”-cyklar, och även på 29”-mountainbikes.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen