Vilka ar Spaniens storsta stader?

Vilka är Spaniens största städer?

Lista över Spaniens största städer

Nr Stad Autonom region
1 Madrid Madrid
2 Barcelona Katalonien
3 Valencia Valencia (autonom region)
4 Sevilla Andalusien

Vad exporterar Spanien mest?

Spaniens viktigaste exportvaror är vin, frukt, bilar, grönsaker, maskiner, metaller och kemiska produkter.

Vad är Spaniens grannländer?

Dess grannländer är: Portugal, Frankrike, Andorra. Spanien har kust mot Atlanten och Medelhavet.

Vad är speciellt i Spanien?

Det är kanske därför inte så konstigt att det är ett av världens populäraste resmål för sol och bad. Flera av Europas bästa stränder ligger längs den spanska kusten, Balearerna och Kanarieöarna, där flera av Spaniens vackraste öar finns.

Är Malaga en storstad?

Málaga är en hamnstad på Costa del Sol i Spanien och huvudort i Málagaprovinsen i regionen Andalusien. Centralorten har lite mer än en halv miljon invånare, och hela storstadsområdet cirka en miljon invånare.

Vilka är de största städerna i Sverige?

Mall:Sveriges största tätorter

  • Stockholm.
  • Göteborg.
  • Malmö
  • Uppsala.

Vad exporterar Sverige till Spanien?

Svenska företag exporterar varor och tjänster till Spanien för ett värde av ca 16,2 miljarder SEK (23,4miljarder SEK inklusive tjänsteexporten)*. Detta gör Spanien till trettonde största handelspartner för svenskt näringsliv. Största sektorer för svensk export till landet är telecom samt papper och pappersmassa.

Vad har Spanien för ekonomi?

Spanien är eurozonens fjärde största ekonomi. Sedan mitten av 1980-talet har det förvandlats från ett fattigt jordbruksland till en industrination med en stor tjänstesektor, främst turism. Coronakrisen 2020/2021 slog dock hårt mot den spanska ekonomin.

Vad ligger Spanien?

Spanien är en av de största staterna i Europa och täcker 85 procent av Iberiska halvön. Till Spanien hör även ögrupperna Balearerna i Medelhavet och Kanarieöarna i Atlanten samt städerna Ceuta och Melilla vid den marockanska medelhavskusten.

Vad är det för klimat i Spanien?

Klimatet varierar mellan landets olika delar och Spanien har flera olika klimatzoner. Nordkusten är regnrik med milda somrar. Centralplatån är regnfattig med heta somrar och ofta ganska kalla vintrar.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen