Vem var det som byggde Burj Khalifa?

Vem var det som byggde Burj Khalifa?

Samsung C Corporation
Turner ConstructionLaing O’RourkeBesixArabtec Holding PJSC
Burj Khalifa/Byggföretag

Vad innehåller Burj Khalifa?

Burj Khalifa är till största delen byggt med armerad betong, vilket var ett stort problem, eftersom det inte går att pumpa högre än ungefär 450 meter med en pump. Man hade därför ytterligare en pump uppe i byggnaden för att kunna använda betong ända upp till 591 meters höjd.

Vem bygger Karlatornet?

Ola Serneke, grundare till Serneke, är själv initiativtagare till projektet. Karlatornet är en del av stadsdelen Karlastaden som totalt kommer bestå av åtta kvarter med bostäder, kontor, handel och service. Redan 2004 började arbetet med projektet som omfattar en markyta på cirka 32 000 kvm.

Vilken arkitekt har ritat Nordens högsta hus?

Amerikanska arkitektbyrån Skidmore, Owings & Merrill (SOM) är utsedd att rita Nordens högsta hus. Skyskrapan kommer att uppföras på Lindholmen i Göteborg och det är Serneke Group som är byggherre och som har arrangerat arkitekttävlingen. (se flera bilder nedan).

När började Burj Khalifa byggas?

6 januari 2004
Burj Khalifa/Byggstart

Vad är Burj Khalifa känd för?

Burj Khalifa – tidigare Burj Dubai – är en legendarisk byggnad som bara kan beskrivas i superlativ. Den är 828 meter hög och är den högsta byggnaden i världen. Burj Khalifa har 160 våningar, mer än någon byggnad i världen.

Vad finns högst upp i Burj Khalifa?

Burj Khalifa är inte bara ett utsiktstorn eller ett skrytbygge, utan också hem till bland annat 900 bostäder, 160 hotellrum (Armani Hotel), massvis av kontorslokaler och världens högst belägna restaurang – Atmosphere. Du hittar även världens snabbaste hiss som bland annat tar dig upp till våning 124.

Hur mycket rör sig Burj Khalifa?

55 sekunder till toppen Högsta hastigheten får de dubbeldäckade hissarna med 10 m per sekund (35 km/h). Några av personhissarna programmeras för kontrollerad evakuering vid brand. Det finns trappor, men att springa ner 160 våningar gör man inte utan vidare.

Vad kostar Karlatornet att bygga?

I augusti 2013 presenterades detaljerade planer att bygga en 201 meter hög skyskrapa med 60 våningar för två miljarder kronor.

Hur hög blir Karlatornet?

245 m
Karlatornet/Höjd

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen