Vem har byggt Globen?

Vem har byggt Globen?

Fakta / Globen

  • Arkitekt:Berg Arkitektkontor genom Svante Berg, Lars Vretblad och Esbjörn Adamson.
  • Mått:85 meter i takhöjd, 110 meter i diameter.
  • Invigning: 1989.
  • Totalentreprenör: konsortiet Hovetbyggarna (Byggpaul, NCC och Siab).

Vad liknar Globen?

Var kommer namnet Globen ifrån?

  • Liknar en jordglob. Den sfäriska formen som Globen har är unik i sin storlek som byggnad.
  • Bytt namn. Den andra februari 2009 annonserade Globe Arenas Stockholm i ett pressmeddelande att byggnaden skulle byta namn till Ericsson Globe.
  • ”Kommer alltid heta Globen i folkmun”
  • Vet mer om Globen.

Vad skulle Globen heta?

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Globen är en av Stockholms mest ikoniska byggnader.

Vad har Globen hetat?

Stockholms södra landmärke har sedan invigningen 1989 hetat Globen i folkmun och officiellt Stockholm Globe Arena. Namnförslag strömmade in till telekom-jätten och nu har företaget bestämt sig – arenan ska heta Ericsson Globe, skriver Metro.

Hur många byggde Globen?

Första spadtaget togs i september 1986 och den nya arenan invigdes efter rekordsnabb byggtid den 19 februari 1989. Prins Bertil klippte bandet. Byggkostnaden låg mellan 400 och 800 miljoner kronor.

Hur stor är Globen i Stockholm?

Globen ägs av Stockholms kommun via fastighetsbolaget Stockholm Globe Arena Fastigheter. Byggnaden har en diameter på 110 meter och den invändiga höjden är 85 meter, vilket ger en kapacitet för cirka 16 000 personer. I februari 2009 köpte Ericsson namnrättigheterna till Globen och arenan döptes om till Ericsson Globe.

Har Globen Byt namn?

Ericsson Globe. Nu byter byggnaden namn. heter den Avicii arena.

I vilken stadsdel ligger Globen?

Globenområdet är en del av stadsdelen Johanneshov, arenan Globen invigdes den 19 februari 1989 och är världens största sfäriska byggnad! Med sin unika form har byggnaden blivit en symbol för Stockholm och Sverige.

Hur stor volym har Globen?

Byggnadens totala volym är 605 000 kubikmeter.

Vad hette Globen innan?

Från och med hösten 2008 har inget klubblag arenan som exklusiv hemmaarena. Globen, officiellt Avicii Arena (tidigare Ericsson Globe och Stockholm Globe Arena), är en arena belägen i Globenområdet i stadsdelen Johanneshov i Stockholm. Den invigdes den 19 februari 1989 och är världens största sfäriska byggnad.

Hur mycket kostade Globen att bygga?

Deras förslag gick ut på att rita, bygga och finansiera världens största sfäriska byggnad. Första spadtaget togs i september 1986 och den nya arenan invigdes efter rekordsnabb byggtid den 19 februari 1989. Prins Bertil klippte bandet. Byggkostnaden låg mellan 400 och 800 miljoner kronor.

Hur många människor får det plats i Globen?

16 000
Avicii Arena/Kapacitet

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen