Vem ar guden Nike?

Vem är guden Nike?

Nike är segergudinnan i den antika grekiska mytologin. Buren av sina vingar följer hon alltid Athena, den strategiska krigföringens gudinna.

Var produceras Nike?

Omkring 620 000 människor arbetar med tillverkning av Nikeprodukter världen över. Majoriteten är kvinnor under 25 år. Över 75 procent av dessa arbetar i Asien, mestadels i Kina, Thailand, Vietnam, Korea och Malaysia. Enligt Nike står man fortfarande inför flera utmaningar.

Vad gjorde Nike?

Nike är segerns gudinna och tillbads främst av idrottsmän under antikens Grekland. Som segerns gudinna övervakade hon både tävlingar och strider. I det militäriskt inriktade romerska riket hade hennes motsvarighet Victoria stor betydelse för krigarna.

Hur tillverkas Nike?

Material för tillverkning av Nike skor Nike använder sig av flertalet material för att tillverka sina skor och göra dem så funktionella, lätta, hållbara och slitstarka som möjligt. Den allra största massan består dock av endast sex stycken material; polyester, gummi, Eva Foam, bomull, syntetiskt läder samt läder.

Vad betyder Nike märket?

Nike grundades av Phil Knight 1964, men företaget hette Blue Ribbon Sports till 1971. Nikes logo, den så kallade swooshen, skapades 1971 av designstudenten Carolyn Davidson vid Portland State University. Namnet är taget efter den grekiska segergudinnan Nike.

Vad menas med Justitia?

Justitia (latin: Iustitia; uttalas [justi’tsia]), fru Justitia, rättvisans gudinna i romersk mytologi. Hon motsvarade den grekiska mytologins Dike, men användes även som allmän personifikation av rättvisa och fungerade ibland som motsvarighet till Dikes mor Themis.

Är Nike miljövänligt?

Nike lanserar nu sin första miljövänliga basketsko, Air Jordan XX3. Det är en basketsko i Air Jordan-linjen och är skapad för att minimera avfall under tillverkningen. Dessutom består skon av miljövänligt material i form av delar som man hakar fast i varandra och sparar på så sätt behovet av lim.

Vem gjorde Nike?

Phil Knight
Bill Bowerman
Nike/Grundare

Hur mycket omsätter Nike?

37,4 miljarder USD
Nike/Intäkt

Var bevingad vid Zeus Nike?

Enligt Hesiodos var hon dotter till flodgudinnan Styx och titanen Pallas. Hon sammankopplades ofta med de segerförlänande gudarna Zeus och Athena, vilkas kultbilder ofta ses hållande en vingad Nikestaty.

Vad består Nike skor av?

Nike Air är en legendarisk innovation som består av tryckluft i ett tåligt, flexibelt membran, vilket ger lätt dämpning. Den komprimeras vid stötar och återgår sedan genast till sin normala form och volym för att vara redo att dämpa nästa stöt.

Hur produceras Nike skor?

Nike har nämligen tagit med oss innanför dörrarna till en av sina fabriker som ligger i Montebelluna, Italien. Det är på just denna fabrik Nikes duktiga hantverkare utför sin magi och sammansätter fotbollsskor åt alla de största stjärnorna i världen.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen