Vart sitter Sveriges farligaste fangar?

Vart sitter Sveriges farligaste fångar?

Anstalten Kumla[redigera | redigera wikitext] Anstalten Kumla, populärt känd som Kumlabunkern, är en sluten kriminalvårdsanstalt utanför Kumla i Närke.

Vilket är det värsta fängelset i Sverige?

Den högsta säkerhetsklassen av slutna anstalter. Anstalter i säkerhetsklass 1 utrustas för att klara de mest riskfyllda intagna. Anstalterna Hall, Kumla och Saltvik har även så kallade säkerhetsavdelningar. De är speciellt anpassade för klienter som vi bedömer ha en särskilt hög risk för rymning eller fritagning.

Vilka fångar sitter på Hall?

På Hall sitter flera livstidsdömda. Anstalten har den högsta säkerhetsklassen och har enligt Kriminalvården en hög säkerhet mot såväl rymningar som fritagningar.

Vilka brottslingar sitter på Saltvik?

Här är några av de män som placerats på Saltvik efter att ha dömts för mord: Khader Amiri, 42, som ströp sin unga hustru Marzieh och gömde kroppen i ett kärr i Hökarängen för att sen fly till Iran. Loran Guy Mogi, 28, som mördade sin gravida exflickvän i Vårgårda.

Vilka sitter på Fenix hall?

De sitter på Fenix-avdelningar i Sverige just nu

  • Lanko Aziz, 33, Kumla. Dömdes den 29 januari 2018 för mord till fängelse på livstid.
  • Ahmad Jawad, 29, Kumla.
  • Man, 24, Kumla.
  • Man, 54, Hall.
  • Man, 45, Hall.
  • Hamo Boodaghian, 27, Kumla.
  • Rakhmat Akilov, 42, Hall.
  • Amir Alhelal Thani, 37, Hall.

Vilka fångar sitter på Fenix?

Terroristen Rakhmat Akilov har fått nya cellgrannar på Fenix: Fritz Pierre, som våldtagit en fängelsepräst, och Abed Alhelal Thani, som dömts till livstid för ett hedersmord och människosmuggling och på senare tid försökt köpa sig ut från fängelset.

Vilka fångar sitter på Kumla?

Här sitter tungt kriminella personer. Just nu finns det 31 intagna fördelade på fyra små enheter. – De flesta kriminella som figurerat på löpsedlarna har väl varit här, säger avdelningschefen Leif Nilsberth. Polismördaren Jackie Arklöv, 32, och lasermannen John Ausonius, 51, har varit på avdelningen en längre tid.

Vem är Sveriges farligaste man?

av Daniel Fridell, Ola Brising Han kallades för Sveriges farligaste brottsling. Under fyra decennier var Lars-Inge Svartenbrandt en av Sveriges mest omskrivna brottslingar. Han begick spektakulära rån, sköt med automatvapen mot poliser och rymde flera gånger från landets hårdaste fängelser.

Vilka sitter inne på Salberga?

Åtta män åtalades misstänkta för inblandning i morden och i augusti 2016 dömdes alla till fängelsestraff. Fem av dem dömdes för mord och de resterande tre för medhjälp till mord och medhjälp till försök till mord. Adam Abdulahi och Ahmed Warsame dömdes till livstids fängelse.

Vilka sitter på Skogomeanstalten?

Anstalten Skogome eller Skogomeanstalten är en sluten anstalt belägen i stadsdelen Skogome på Hisingen cirka 10 km nordväst om centrala Göteborg. Anstalten är landets största anstalt för sexualbrottslingar, med 169 platser i säkerhetsklass 2 och 20 platser i säkerhetsklass 3.

Vilka sitter på Fenix avdelning?

Vilket fängelse hamnar man på?

Du som dömts till fängelse ska avtjäna ditt straff på en av Kriminalvårdens anstalter. Det är risken för återfall i brott och ditt behov av stöd som avgör vilken anstalt du hamnar på.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen