Vart ar Serbien?

Vart är Serbien?

Serbien gränsar till Kroatien, Montenegro och Bosnien och Hercegovina i väst, Ungern i norr, Nordmakedonien i söder samt Rumänien och Bulgarien i öst. Gränsen mot Albanien i söder är omtvistad (Kosovo har förklarat sig som självständig stat men erkänns inte av Serbien).

I vilket land ligger Belgrad?

Belgrad

Belgrad (Београд)
Beograd
Huvudstad
Flagga
Land Serbien

Är Serbien med i Europa?

År 2014 inleddes Serbiens anslutningsförhandlingar med EU. Stabiliserings- och associeringsavtal mellan Serbien och EU trädde i kraft 2013. Sedan 2009 råder viseringsfrihet för resor mellan Serbien och EU.

Vad är Serbien känt för?

Serbien är en av de största exportörerna av hallon i världen. Inte bara det, men Serbien brukade vara den största exportören av plommon och katrinplommon, och på sistone växer dess potential att exportera körsbär.

Har Serbien någon kust?

Serbien har aldrig varit något stort turistland – under den jugoslaviska tiden sökte sig turisterna främst till kusterna i Slovenien, Kroatien och Montenegro – men i Serbien finns bland annat vackra bergsområden och flera nationalparker.

Hur stor är Serbien?

88 361 km²
Serbien/Yta

Är Serbien med i EES?

EES-länderna är Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike.

Är Serbien fattigt?

Men Serbien står fortfarande inför flera stora ekonomiska utmaningar; hög arbetslöshet, stor statsskuld, brist på kompetens, omodern teknik inom industrin och brist på investeringar. Serbien arbetar för att bli medlem i EU och har sedan 2010 ett handelsavtal med EU.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen