Varifran importerar Sverige mat?

Varifrån importerar Sverige mat?

Vi handlar mest med andra EU-länder Nästan all vår import av livsmedel kommer från andra EU-länder, fram för allt från Danmark, Tyskland och Nederländerna.

Vad importerar och exporterar Storbritannien?

Storbritanniens viktigaste exportvaror är maskiner och transportutrustning, kemikalier, läkemedel, olja och andra bränslen. Exporten av whiskey har blivit viktigare och ökade med 40 % mellan 2010 och 2011. Mejerivaror har också blivit viktigare exportvaror.

Vilka varor importeras från England?

Vägfordon, det vill säga personbilar och lastbilar med mera, var 2020 den vanligaste exportvaran till Storbritannien. Därefter följde Trävaror och kork samt Papper, papp och varor som är gjorda av dessa material. Under 2020 importerade vi framförallt mineraloljor från Storbritannien men även vägfordon.

Vilka matvaror produceras i Sverige?

Vår egen produktion av spannmål, sockerbetor, morötter, ägg och mejeriråvaror är godtagbar. Men för att klara behovet av frukt, grönsaker och i stort sett allt kött är vi starkt beroende av import. Sverige kan gå från 50 procent i självförsörjning till 80.

Vilka två länder importerar vi mest frukt ifrån?

En mer långsiktig lösning är att hitta andra marknader för frukt och grönsaker som producerats inom EU. En viktig utveckling är att USA förenklar sina regler för fruktimport från åtta länder (Belgien, Tyskland, Frankrike, Italien, Polen, Portugal, Spanien och Nederländerna).

Vad exporterar Sverige mest av?

Sverige exporterar mer varor än tjänster Under 2020 var den största varugruppen för export fordon för vägar följt av medicinska och farmaceutiska produkter, och andra icke elektriska maskiner och apparater. Även mineraloljor, papper samt järn och stål är viktiga exportvaror för Sverige.

Vad producerar man i England?

Numera dominerar tillverkning av flygplan, tåg och andra fordon, elektronik, optiska instrument och kemikalier (främst läkemedel). Förädling av livsmedel samt tillverkning av papper är andra viktiga branscher.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen