Varfor regnar det mycket pa Island?

Varför regnar det mycket på Island?

Det beror delvis på Golfströmmen som löper längs västra och södra Island och tar med sig värme ända från Karibien!

Hur är klimatet i Island?

Det Isländska klimatet Trots den nordliga breddgraden har Island ett milt klimat. Somrarna är förvånansvärt varma och tack vare golfströmmen blir vintrarna är inte så kalla som man kan tro. Under sommaren är genomsnittstemperaturen 12-13 °C, men ofta stiger temperaturen till över 20 °C i inlandet.

När är det bäst att resa till Island?

Från juni till augusti är dagarna långa och om du är en valskådningsentusiast eller vill vandra på höglandet är sommaren den bästa tiden att åka till Island. Vill du uppleva en isgrotta eller snöiga landskap på en snöskoter? Då är vintern din bästa satsning.

Är Island kallare än Sverige?

Island ligger i norra Atlanten mellan Grönland och Färöarna, precis söder om norra polcirkeln (förutom ön Grímsey). Trots detta läge har landet ett mildare vinterklimat än norra Sverige eftersom milda vattenströmmar förs förbi ön av nordatlantiska driften.

Hur ofta regnar det i Island?

Grafen visar den genomsnittliga mängden nederbörd mätt i millimeter nederbörd (regn, snö, hagel, snöblandat regn, o.s.v.). Totalt faller i genomsnitt 1.044 mm nederbörd per år på Island (Reykjavik).

Hur många soltimmar har Island?

Medeltemperaturer

Dagstemperatur Soltimmar per dag
augusti Dagstemperatur 12°c Soltimmar per dag 8h
september Dagstemperatur 9°c Soltimmar per dag 5h
oktober Dagstemperatur 5°c Soltimmar per dag 3h
november Dagstemperatur 2°c Soltimmar per dag 0h

Hur är vintrarna på Island?

Tack vare golfströmmen som löper längs Islands södra och västra kust är vintrarna inte så kalla som man kan tro. På södra och västra Island är genomsnittstemperaturen runt 0°C på vintern, men kan falla ner till -10°C eller lägre i norra Island och i höglandet. Under en normal vinter kan man förvänta sig snöfall.

När ser man norrsken bäst på Island?

Island är en av de mest magiska destinationerna där man kan spana efter norrsken. I Reykjavik, världens nordligaste huvudstad, kan man se norrsken 280 dagar om året. Här börjar den officiella säsongen för norrskensspaning i oktober och slutar i mars.

När är det som varmast på Island?

Augusti är den varmaste månaden för Reykjavik i Island med medeltemperatur på 13°C. Vattentemperatur för Reykjavik är varmast i augusti med temperatur på 11°C. Temperaturen för Reykjavik är som kallast i februari med medeltemperatur på 2°C. Solsäkrast är det i juli med 6 timmar per dag.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen