Varfor lossnar hjulmuttrar?

Varför lossnar hjulmuttrar?

Hjulbultar som inte skruvats fast ordentligt kan lossna när de utsätts för vibrationer då bilen körs. Efter en tid kan det lossna helt från däcket. Händer samma sak flera bultar kan ett däck lossna helt under körning. Att man skruvar fast bultarna för hårt är också farligt.

Hur får man bort en trasig hjulbult?

Borra upp så att du kan slå in en passande torx-bit från tex den här satsen: http://www.biltema.se/sv/Verktyg/Handve . -16-delar/ Och sen bara dra med spärrskaft eller dragskaft om det behövs, lite krypande smörjmedel på bulten skadar inte heller..

Hur ofta byta hjulbultar?

Oavsett om man gör jobbet själv eller om man byter till sommarhjul hos en verkstad behöver hjulbultarna efterdras när man har kört några mil, man brukar säga att det är dags någon gång mellan 5 och 20 mil. Annars finns risken att de lossnar.

Hur hårt ska man dra åt hjulbultarna?

De flesta biltillverkare rekommenderar att däcken dras med 110 eller 120 Nm och anledningen till att en del verkstäder drar åt lite hårdare är kunderna ska slippa jobbet med att efterdra bultarna.

Vad är hjulmuttrar?

Hjulskruvar, hjulmuttrar och hjulbultar. Det finns många benämningar på dessa hjultillbehör som fästs i skruvförbandet som monteras på fordonens hjul. En hjulmutter med en flytande kona, har en rörlig del under huvudet. De används ofta på fälgar med ett speciellt bultmönster.

Hur får man bort en avbruten skruv?

För enkel utdragning av avbrutna eller skadade högergängade bultar och skruvar. Borra ett hål i den kvarsittande skruvänden, för in den vänstergängade skruvutdragaren och skruva ut skruven/bulten med sina egna gängor. Skruvhålets gängor förblir helt oskadade.

Hur hårt ska man dra åt däcken?

Hur hårt ska man dra hjulbultar Volvo?

Viktigt. Hjulskruvarna ska dras åt med 140 Nm (103 fotpund). Vid alltför hård eller lös åtdragning kan skruvförbandet skadas.

Hur hårt kan man dra en M12 bult?

En M12 bult/mutter sägs sitta fast redan vid 110 Nm och en M14 bult/mutter vid 130 Nm men drar man 110 Nm och ”känner” så tror jag att de flesta vill dra åt den lite mer.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen