Varfor ar det halv stang idag?

Varför är det halv stång idag?

Vid flera av våra stationer flaggar vi idag på halv stång för att hedra den poliskollega som sköts ihjäl i Göteborg igår kväll. Klockan tolv deltar även alla våra medarbetare som kan, i den tysta minut som då hålls runt om i landet.

När ska flaggan halas idag?

Samtliga årets dagar halas flaggan ned vid solnedgången, senast klockan 21.00. Om flaggan är belyst får den vara hissad efter solens nedgång.

Varför är det flaggor på bussarna idag?

Flaggor på bussarna: I dag är det allmän flaggdag i Sverige och bussarna är förstås med. Det är Gustav Adolf-dagen som firas till minne av kungen Gustav II Adolfs dödsdag 1632.

När ska man flagga på halv stång?

Vid dödsfall hissas flaggan på ”halv stång” på dödsdagen, eller dagen efter dödsbeskedet i de fall detta kommit sent. Flaggan hissas först i topp och halas sedan ner 1/3 av flaggstångens längd. På begravningsdagen hissas flaggan först i topp och halas sedan ner 1/3 av flaggstångens längd.

När flaggar man för Pride?

Flaggning på paradstängerna

Datum Dag
17 maj Norges nationaldag
Rörlig Val till Europaparlamentet (vart femte år)
Rörlig Invigning West Pride
4 juni Göteborgs födelsedag

Varför flaggar man 4 juni?

Sedan år 1989 har datumet varit allmänt känt för massakern på himmelska fridens torg som inträffade och namngavs efter det. I den mån händelsen omtalas i Kina kallas den i folkmun ”sex-fyra”, med innebörden 4 juni. 4 juni är en betraktad dag med utbredd uppmärksamhet i Kina på grund av händelsen.

Får man ha flaggan uppe dygnet runt?

När flaggan är hissad ska det normalt vara ljust ute. Vimpeln däremot, får vara hissad dygnet runt. På kvällen halas flaggan genom att först hissas i topp och sedan halas ned. Fritidsbåtar får föra svensk flagga alla tider på dygnet när de är under gång.

När flaggar bussarna?

Enligt tradition flaggar alla bussar med den svenska flaggan på kungens födelsedag den 30 april och den första maj. Men även i dag syns det flaggor på bussarna. I Täby och Vallentuna har ögonvittnen sett bussar med svenska flaggan, något som enligt uppgift bara är slarv.

Vilka dagar flaggar man?

Flaggdagar

  • 1 januari – nyårsdagen.
  • 28 januari – konungens namnsdag.
  • 12 mars – kronprinsessans namnsdag.
  • Påskdagen.
  • 30 april – konungens födelsedag.
  • 1 maj.
  • Pingstdagen.
  • 29 maj – Veterandagen.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen