Var utspelas handlingen En o i havet?

Var utspelas handlingen En ö i havet?

På ön i Göteborgs skärgård är ingenting som de väntat sig. Här finns bara hav och sten, fiskebåtar och sjöbodar. Det luktar fisk och ingen talar deras språk. En ö i havet är en gripande och osentimental skildring av två livsöden i skuggan av andra världskriget.

Vilken ö utspelar sig en ö i havet?

Handling. En ö i havet handlar om två systrar, 12-åriga Steffi och 8-åriga Nelli, som år 1939 flyr till Sverige och får bo hos två olika fosterfamiljer på en liten ö i Göteborgs skärgård.

När utspelar sig en ö i havet?

Boken En ö i havet utspelar sig under slutet av 1930-talet och början av 1940-talet.

Vilken genre är en ö i havet?

Fiktion
En ö i havet/Genrer

Vilket budskap har en ö i havet?

Systrarna Steffi och Nelli är tolv och åtta år gamla när de skickas till Sverige för att undkomma judeförföljelserna i sitt hemland Österrike. De drömmer om ett paradis, men möts av en karg verklighet. En gripande och osentimental skildring av två livsöden i skuggan av andra världskriget.

Vilka är John och Elsa i en ö i havet?

I rollerna

  • Mylaine Hedreul – Steffi.
  • Simona Vecchio – Nelli (8 år)
  • Amra Cenanovic – Nelli (12 år)
  • Gunilla Abrahamsson – tant Märta.
  • Ingela Olsson – tant Alma.
  • Christoffer Svensson – Sven.
  • Jonas Falk – farbror Evert.
  • Jan Mybrand – livsmedelshandlaren.

Varför skrev Annika Thor En ö i havet?

Thor hade redan som nioåring bestämt sig för att bli författare, men prosadebuten dröjde tills hon blev fyrtiofem. Utifrån den och de andra böckerna, Näckrosdammen, Havets djup och Öppet hav skrev Thor ett manus som låg till grund för den hyllade tv-serien En ö i havet i regi av Tobias Falk (2003).

Hur slutade boken En ö i havet?

Till slut när dom äntligen är där finner Judith sin syster Edith i dåligt skick och vanvårdad Edith försöker sitt bästa för att säga att hon varit i AUS switch.

Vad tycker du om boken En ö i havet?

Jag gillar den här boken väldigt mycket! Den är mysig och att man får följa med på ön utanför Göteborg under kriget gör den mer mysig och jag fick en inblick i hur det kunde vara för ett barn under kriget. Jag gillar att man får följa båda syskonen men att det ändå är Steffi som är huvudpersonen.

Vem är Sylvia i en ö i havet?

Författaren heter Annika Thor. En ö i havet handlar om två fickor som kommet till Sverige under andra världskriget från Tyskland. Steffi heter den äldsta flickan som det handlar mest om, hon blir retad i skolan och längtar hem.

Vad händer i slutet av en ö i havet?

Nelli har blivit mycket ignorant och börjar sluta bry sig om sina föräldrar och slutar skriva brev till dom. Steffi får ett brev där det står att hennes mor nu dött i tyfus och hon berättar det för Nelli men båda kan knappt tro det som skett, båda är mycket ledsen över det speciellt Steffi.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen