Var tillverkas Goodyear dack?

Var tillverkas Goodyear däck?

Goodyears huvudkontor ligger i Akron, Ohio och företaget har cirka 69000 anställda i 22 länder. Företaget finns på sex av kontinenterna och har en årsomsättning på omkring 15 miljarder dollar. Förutom Goodyears egna däck tillverkar företaget dessutom däck åt märken som till exempel Dunlop, Lee, Sava och Kelly.

Var tillverkas däcken?

När det gäller själva däcket är alla tillverkare på gemensam mark. De är beroende av gummi från tropiska gummiträd och råolja. De tillverkar också sina däck i flera länder, även om USA producerar de flesta däcken totalt.

Vem tillverkar Goodyear?

The Goodyear Tire & Rubber Company är ett amerikanskt företag och ett varumärke för däck och gummivaror. Företaget grundades 1898 av Frank Seiberling. Sebring är ett företag som ägs av Goodyear och tillverkar sommardäck och friktionsdäck i mellanklassen. Sebring ses som ett lågprismärke men med Goodyear i ryggen.

Vilket år grundades Goodyear?

29 augusti 1898, Akron, Ohio, USA
Goodyear/Grundades

Hur skapas däck?

Vanligtvis tillverkas de av gummibelagda korder formade av vävda fibrer. Ditt däck blir starkare med ett lager som kallas stomlager, som läggs direkt på däckets innerfoder. Vulster: Vulster bildar luftförslutningen mellan hjulets fälg och däcket. De tillverkas av flätat höghållfast stål som beläggs med gummi.

Var tillverkas Nokia däck?

Nyckelprodukter tillverkas i våra fabriker i Nokia, Finland, i Vsevolozhsk, Ryssland och i Dayton, USA. Vissa produkter tillverkas i kontrakterade fabriker där kvalitetsnivån motsvarar Nokian Tyres höga standard.

Vilka däck kör taxi på?

1) Standard/året-runt-däck Det fungerar i både torra och blöta förhållanden. Mönstret som används i dessa däck är designat för att minimera oljud på vanliga vägar men samtidigt ge tillräcklig vattenspridning för att ge ett bra grepp under blöta förhållanden.

Vem tillverkar Pirelli däck?

Pirelli är en italiensk däcktillverkare med ett 20-tal fabriker i ett flertal länder i Europa och Amerika. Pirellis huvudkontor och dess moderbolag Pirelli & C. S.p.A. ligger i Milano.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen