Var skall de basta dacken sitta?

Var skall de bästa däcken sitta?

Undvik alltid stora skillnader i slitage mellan däcken. Har du ändå skillnad skall alltid bästa däcken sitta bak. Annars riskerar du sladd med rotation som följd. Ett fordon är byggt för att i första hand skydda vid krock framifrån och fungerar mycket sämre från sidan.

Vad är däck montering?

En däckomläggning innebär att ett nytt däck monteras på fälgar. Det kan vara nya fälgar eller de du redan hade dina gamla däck på. En däckmontering kan du inte genomföra själv, som vid ett däckbyte när du byter mellan sommar- och vinterdäck, utan du behöver professionell hjälp från en pålitlig bilservice.

Vad kostar däck montering?

Montering däck eller fälg vid köp hos Bildemo

Montering däck eller fälg vid köp hos Bildemo Inkl moms
Montering & Balansering 16″ 142 kr/st
Montering & Balansering 17″ 160 kr/st
Montering & Balansering 18″ 178 kr/st
Mont & Balansering 19″ 202 kr/st

Hur mycket kostar det att skifta däck?

Priset kan variera med efterfrågan men oftast ligger det mellan 200-450 kr. Pris för däckbytet är inte beroende av däcket eller fälgens storlek. Många bil och däckverkstäder erbjuder däckhotell, speciellt i de större städerna.

Har sommardäck rotation?

Däck ska servas regelbundet och därför följa rotationsriktningen som finns i bilens bruksanvisning. Genom att använda rätt rotationsriktning på dina däck förebygger du skador och slitage. Rätt däck rotationsriktning är därför mycket viktigt för att inte skada plånboken, bilen och däcken.

Hur rotera däck?

För bilar med bakhjuls- eller fyrhjulsdrift skall däcken roteras från bakaxeln till framaxeln och framdäcken skall flyttas till motsatta sidor på bakaxeln. För framhjulsdrivna fordon skall däcken från framaxeln flyttas till samma position bak, och bakdäcken flyttas diagonalt till motsatta sidor på framaxeln.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen