Var kommer Reebok ifran?

Var kommer Reebok ifrån?

Reebok International Limited, även RBK, är en tillverkare av sportkläder och sportskor inom en rad olika sporter, som idag ingår i Adidas Group….Reebok[redigera | redigera wikitext]

Välkomstskylten till Reeboks huvudkontor.
Huvudkontor Canton, MA, USA
Nyckelpersoner Uli Becker Vd
Bransch Sportutrustning
Historia

När grundades Reebok?

1958, Bolton, Storbritannien
Reebok/Grundades

Var tillverkas Adidas skor?

De första skorna ska tillverkas i höst och nästa år ska full produktion vara igång. Adidas har haft kvar en liten produktion av handgjorda skor i Tyskland men nästan all produktion av skor har skett i Asien de senaste 20 åren. Så det är en stor sak att Adidas nu flyttar hem produktionen till Tyskland.

Vad är Adidas?

Men hur började allt? Året är 1948 när Adolf ”Adi” Dassler grundar vad som kom att bli Adidas, först under namnet Addas. Ett år senare adderar han ett ”i”. Men Adi började med skomakeri redan 1924.

Rudi Dassler startade ett eget bolag, Puma. Adidas grundades av Adi Dassler 1949 som Adi Dassler adidas Sportschuhfabrik. Firmanamnet kommer från Adi Dassler som helt enkelt tog de tre första bokstäverna i sitt smeknamn och efternamn och satte ihop dem till Adidas.

Varifrån kommer Adidas?

Året är 1948 när Adolf ”Adi” Dassler grundar vad som kom att bli Adidas, först under namnet Addas. Ett år senare adderar han ett ”i”. Men Adi började med skomakeri redan 1924. Då startade han tillsammans med sin bror Rudi (som sedan skulle komma att grunda Puma) ”Bröderna Dasslers skofabrik”.

Var tillverkas Adidas kläder?

Adidas har länge haft en fabriksbutik i hemstaden Herzogenaurach i Bayern.

Varför heter det Adidas?

Året är 1948 när Adolf ”Adi” Dassler grundar vad som kom att bli Adidas, först under namnet Addas. Då startade han tillsammans med sin bror Rudi (som sedan skulle komma att grunda Puma) ”Bröderna Dasslers skofabrik”. Det var Adi som var kreatören av de båda bröderna, och hans innovativa förmåga låg helt rätt i tiden.

Vad betyder Adidas performance?

Original är företagets retrokollektioner med nytillverkning av gamla modeller alternativt nya modeller med inspiration från gamla modeller. Performance är namnet för Adidas tillverkning för dagens idrottsmän och konsumenter med en modern prägel kontra Original-serierna.

I början av 70-talet fick Adidas-logotypen sina tre parallella ränder. Som ett resultat av en kampanj 1971 för att förnya varumärket införde företaget ett reviderat emblem med en treklöver. Även 1991 såg allmänheten en ny version av loggan – tre lutande ränder i form av ett berg.

Var har Adidas sina fabriker?

Adidas projekt för automatiserad tillverkning av skor, kallat Speedfactory, läggs ned i Europa och USA. Senast i april 2020 är det slutbyggt för Adidas robotar i tyska Ansbach och i Atalanta, USA. Satsnignen fortsätter dock – i Asien.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen