Var ar det varmast i maj?

Var är det varmast i maj?

I maj börjar det bli varmt i södra Europa. Nu kan du njuta av behagliga vårtemperaturer på ca 20-25° i länder som Grekland, Albanien och Turkiet. Cypern är nu varmast i Europa, medan Kanarieöarna och Madeira som vanligt erbjuder precis lagom sommarvärme för en aktiv semester.

Vart ska man åka i maj?

I maj börjar det bli ordentligt varmt i sydeuropa, och på Cypern och i Turkiet börjar temperaturen att stiga upp mot 30 grader för den som söker ordentligt varma resmål….Vill du ha en varmare maj och temperaturer mellan 25 – 30 grader och sköna kvällar rekomenderas:

  • Florida.
  • Cypern.
  • Mauritius.
  • Kuba.
  • Turkiet.
  • Seychellerna.

Hur många grader är det i Medelhavet?

Nu är det pålitligt varmt kring Medelhavet, med temperaturer på ca 25-30°. Varmast är det i Turkiet och på Cypern. Grekland, Kroatien och Mallorca är också populära resmål för sol och bad i juni.

Hur varm är det i maj?

Temperatur – I huvudsak en kylig majmånad Särskilt månadens första halva var kylig och temperaturerna nattetid i norra Sverige var då lokalt under -15°. Månadens lägsta temperatur på -18,7° uppmättes den 6 i Rensjön i norra Lappland. Detta är den lägsta temperatur som uppmätts i Sverige i maj sedan 1999.

Hur varmt är det i Rhodos i maj?

Medeltemperaturer

Dagstemperatur Vattentemperatur
april Dagstemperatur 19°c Vattentemperatur 17°c
maj Dagstemperatur 23°c Vattentemperatur 19°c
juni Dagstemperatur 28°c Vattentemperatur 23°c
juli Dagstemperatur 31°c Vattentemperatur 25°c

Kan man bada i maj?

Bad i Sverige i maj är isande I maj i Sverige badförhållandena är nästan identiska överallt. Glöm idén att bada i Lysekil och Stroemstad i maj! Temperaturen i havsvattnet är iskallt och når till och med ett minimum på 47°F (och bara 58°F i bästa fall).

Hur varmt är det i vattnet i maj?

Varmt i maj: 23–28 grader Resmål med 23–28 grader varmt i snitt dagtid under maj, med en vattentemperatur på mellan 17 och 28 grader.

Vilka områden har medelhavsklimat?

Som man kan förstå så är medelhavsklimat särskilt typiskt för länder i och runt just Medelhavet, men det finns också andra områden i världen som har medelhavsklimat, till exempel i delar av Kalifornien, Chile, Sydafrika och sydvästra Australien. På sommaren kan temperaturerna runt medelhavet överstiga 35°C.

Hur mycket salt är det i Medelhavet?

Hur salt är egentligen Medelhavet? Det korta svaret på frågan är att salthalten är 3,8 % i snitt, vilket gör det till ett av världens saltaste hav.

Hur varmt kommer det vara i maj 2020?

Åter varmare i söder Den här dagen steg temperaturen lokalt strax över 20°C i Götaland och Svealand. I Götaland var det första gången sedan 10 maj som en temperatur noterades på 20°C eller mer, för Svealand var det första gången under månaden.

När kommer det bli varmt 2021?

Inledande högtryck. Sommaren 2021 inleddes med ett högtryck över Sverige den 1 juni.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen