Vad tillverkas i Indien?

Vad tillverkas i Indien?

Elektronik, lastbilar och bussar, verktyg och mer eller mindre äger hela byar (Teodlingar, skolor, fabriker med mera). På senare tid har Indien placeras på världskartan genom mjukvaruindustrin.

Vad heter indiska kläder?

Sari. Sari eller saree är ett vanligt och vackert klädesplagg för kvinnor i Indien och i många länder runt om. En sari består av ett flera meter långt tygstycke i varierande längd, men vanligtvis ligger det på 5,5 meter.

Vilka är Indiens grannländer?

Ögrupperna Andamanerna och Nikobarerna i Bengaliska viken tillhör Indien. Landet gränsar till Pakistan i väster, till Kina, Nepal och Bhutan i norr och till Bangladesh och Myanmar i öster. I Indiska oceanen söder om Indien ligger örikena Sri Lanka och Maldiverna. Indiska subkontinenten var kring år 2 000 f.Kr.

Hur ser naturen i Indien?

Indiens Natur (indisk flora) Från Goa till den sydligaste spetsen växer mangroveträd och tropisk regnskog; palmer, bananväxter, bambu och fikusar. Söderut, men på lite högre höjd, odlar man kryddor så som kardemumma och ingefära. I torrare områden i nordväst förekommer gles lövfällande skog och savann och öken.

Vilka är Indiens tre stora naturområden?

Geografiskt kan Indien delas in i tre områden: Himalayas bergstrakter i norr (hima = snö; laya = boning), det nordindiska slättlandet omedelbart söder om Himalaya samt platålandet på den egentliga Indiska halvön i söder.

Vilka viktiga naturtillgångar finns det i Indien?

Indien har även stora fyndigheter av mangan (som exporteras) och krom. Landet är självförsörjande på bauxit och hör till världens största producenter av magnesium, glimmer och silver. Indien är en av världens största kolproducenter. Kolet, som ibland håller låg kvalitet, utnyttjas framför allt som inhemsk energikälla.

Är tyg i Sari?

Sarin är ett draperat klädesplagg som består av ett cirka 4–7 meter långt och 1 meter brett tygstycke, som bärs över en kort blus (choli eller ravike). Ofta lämnas midjan bar. Sarin kan draperas på många olika sätt. Då tyget gått ett drygt varv runt midjan samlas en stor del av tyget och läggs i veck framtill.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen