Vad talar man i Turkiet?

Vad talar man i Turkiet?

Turkiska
Turkiet/Officiella språk

Hur många pratar turkiska i världen?

Turkiska språk utgör en omfattande språkfamilj med sammanlagt ungefär 200 miljoner talare. De talas över ett vidsträckt område som sträcker sig från Balkan genom Centralasien till nordöstra Sibirien.

Vilken Språkfamilj är turkiska med i?

Turkspråk
Altaiska språk
Turkiska/Språkfamilj

Hur många dialekter finns det i Turkiet?

En populär turkisk uppfattning är att det finns ett gemensamt turkiskt språk (Türkçe) som består av flera dialekter (lehçe), så som kazak-turkiska (Kazak Türkçesi), uzbek-turkiska (Özbek Türkçesi) och Turkiet-turkiska (Türkiye Türkçesi).

Hur många pratar turkiska i Turkiet?

Turkiska[redigera | redigera wikitext] Turkiska (Türkçe) eller turkietturkiska är ett turkspråk vars ursprungsområde är Centralasien. Det talas som modersmål av cirka 100 miljoner människor, främst i Turkiet där det är officiellt språk, liksom av turkcyprioter på norra Cypern.

Hur många talar turkiska i Sverige?

Språk i Sverige

Språk i Sverige
Huvudspråk Svenska >80%
Invandrarspråk Arabiska, finska, kurdiska, turkiska, grekiska med flera
Traditionella dialekter Älvdalska, gutniska, jämtska, skånska
Viktigaste främmande språk Engelska 89%, tyska 30%, franska 11%.

Vilken Språkfamilj tillhör finska?

Uraliska språk
Östersjöfinska språk
Finska/Språkfamilj

Finsk-ugriska språk är en grupp språk inom den uraliska språkfamiljen som huvudsakligen talas i skogsbältet från floden Ob och västerut. Dit hör till exempel samiska och östersjöfinska språk som finska, meänkieli och estniska. Till gruppen hör också det ugriska språket ungerska.

Vilken Språkstam och vilken Språkfamilj tillhör svenskan?

Den indoeuropeiska språkfamiljen. Svenskan är ett germanskt språk och på nära håll släkt med de andra nordiska språken. Svenskan är på längre håll även besläktad med språk som engelska och tyska, och ytterst med andra indoeuropeiska språk.

Hur många afghaner bor i Turkiet?

Men 2016 beräknades det finnas bara runt 50 000 armenier, 20 000 judar och drygt 2 000 greker kvar i Turkiet, huvudsakligen i Istanbul.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen