Vad ska man tanka pa nar man koper begagnad husbil?

Vad ska man tänka på när man köper begagnad husbil?

Här ger vi 17 tips till dig som ska köpa begagnad husbil.

 1. Läs och lär. Börja med att läsa och lära dig allt du kan komma över i fråga om husbilar.
 2. Hyr och lär.
 3. Gör en priolista.
 4. Stort, litet eller mellan.
 5. Antal bäddar och sittplatser.
 6. Begagnat eller nytt.
 7. Helintegrerad, alkov eller halvintegrerad.
 8. Husbilens planlösning.

Vad ska man tänka på vid vinterförvaring av husvagn?

För att undvika fukt och kondens i husvagnen har du på antingen på så kallad bovärme (ca 20 grader) eller ingen värme alls.

 1. Öppna alla ventilationshål.
 2. Låt lådor vara utdragna, skåpsdörrar och luckor öppna, kylskåpsdörren på glänt för att undvika kondens och fuktskador.

Hur är det att semestra i husbil?

Att semestra med husbil är väldigt populärt och lockar tusentals året runt. Semesterstilen passar alla typer av människor som vill ha en flexibel semester. Oavsett var i landet du vill semestra med din husbil är det nära till våra destinationer och vi kan garantera att du får härliga semesterminnen att minnas.

Vad ska man tänka på när man köper Plåtis?

Däremot är det ganska många bilar, både stora och små som inte har vatten och avlopp uppvärmt och isolerat. Extra ovanligt med avlopp och vatten som klarar vinter på riktigt är det i små plåtisar. För vår del funkar det att diska i en snödriva och inte duscha på några dagar.

Vad ska man tänka på när man kör husbil?

Så kör du husbilen Man får vara vaksam, tänka på att bilens bromssträcka blir längre i nedförsbacke och att man får gasa på lite extra uppför. Sen gäller det att ha koll på sidor och i speglar. En backkamera kan vara ett bra alternativ. Med en sådan ser man både trafik bakom sig samt får hjälp när man backar.

Kan en husvagn stå ute på vintern?

De flesta väljer att ställa undan sin husvagn för vinterförvaring. Har du inte möjlighet att hyra lokal kan husvagnen även stå utomhus – men då gärna under tak, presenning eller kapell. Tänk på att tömma vattensystemet innan vintern då garantin inte omfattar frysskador orsakade av felaktig skötsel.

Hur tar man bort fukt i en husvagn?

Låt lådor, skåp, kylskåpsdörrar och ventiler stå på glänt för att undvika kondens. Du bör även tömma husvagnen på allt vatten, samt hälla en liten mängd spolarvätska i handfast, duschbrunn och diskho. Ta bort alla dynor och andra textilier från husvagnen då detta är material där fukt och mögel snabbt får fäste.

Vart ska vi åka med husbilen?

Säsong för husbil – vart ska man åka?

 • Trosa.
 • Strängnäs.
 • Mariefred.
 • Gålö havsbad.

När på året ska man köpa husbil?

Efter en rekordvarm sommar, med väldigt höga temperaturer på flera håll i landet, väntar nu hösten runt hörnet. Skönt tycker vissa, mindre roligt tycker andra. Efter några år expanderade Blocket till att erbjuda köp- och säljannonser över hela landet. …

Hur väljer man husbil?

 1. Storlek. Vi brukar tycka att en husbil helst ska vara liten utanpå och stor inuti, men eftersom det är svårt att uppnå får man göra lite kompromisser.
 2. Vikt. Förutom storleken måste man tänka på vikten!
 3. Modell. En husbil är inte bara en husbil, utan det finns en hel del olika modeller.
 4. Säsong.
 5. Inredning.
 6. Skick.
 7. Pris.
 8. Känsla.

Hur svårt är det att köra husbil?

Hur kör man en husbil? – På ett vanligt körkort idag kan man köra väldigt stora bilar som väger flera ton. Det är klart att det är annorlunda gentemot att köra vanlig personbil. Man får vara vaksam, tänka på att bilens bromssträcka blir längre i nedförsbacke och att man får gasa på lite extra uppför.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen