Vad ska man ta av sig i sakerhetskontrollen?

Vad ska man ta av sig i säkerhetskontrollen?

Alla flygpassagerare måste genomgå en säkerhetskontroll….När du passerar säkerhetskontrollen ska du:

  • visa upp din plastpåse med vätskor.
  • visa upp flytande mediciner, barnmat och dietmat.
  • ta av ytterkläder och kavaj.
  • ta upp bärbara datorer och annan större elektronisk utrustning ur väskan.

Hur det går till när man ska flyga?

När du har checkat in och fått ett boardingkort ska du ta dig till en säkerhetskontroll. Alla passagerare måste gå igenom säkerhetskontrollen innan de går vidare till gaten. Se till att du inte har några farliga varor med dig.

Vilken organisation sköter säkerhetskontrollen på Arlanda?

I samråd med ansvariga myndigheter inom smittskyddsområdet har Swedavia säkerställt att de procedurer som utförs i säkerhetskontrollen sker på ett tryggt sätt. Utöver det har bland annat rengöring av backar och ytor i säkerhetskontrollen intensifierats.

Hur gör man för att flyga?

Det viktigaste är att resa bekvämt. Ta inga åtsittande kläder på dig inför en lång resa. Även om du reser under sommaren är det bra att ta med strumpor och tröja ombord. Flygplanets kabiner är alltid luftkonditionerade och därför kan du känna kyla.

När ska man vara på flygplatsen Corona?

Vi rekommenderar att du anländer till flygplatsen minst två timmar före avgång. Det är nödvändigt på grund av möjliga väntetider. Vi rekommenderar att du checkar in minst 60 minuter före avgång när du reser inrikes.

Kan man testa sig på flygplatsen?

Testa dig i anslutning till flygplatsen Kontrollera att öppettider och svarstider fungerar för din resa. Airport Sky Vårdcentral och Apoteksgruppen på Arlanda utför PCR-och antigentest under vissa tider på dygnet. Express Care i SkyCity utför PCR- och/eller antigentest dygnet runt alla dagar.

Hur blir man flygplatschef?

Erfarenheter inom flygbranschen, behörighetsbevis AFIS, C-körkort och att man har utbildning och erfarenhet som t. ex flygplatsbrandman eller brandman är ofta mycket meriterande när man söker jobb som flygplatschef. Bra grundläggande utbildning finns på flera av gymnasieskolans program.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen