Vad ska man gora for att bli brunare?

Vad ska man göra för att bli brunare?

Sola och bli brun

  1. Använd solskydd med hög solskyddsfaktor. Solskydd med hög solskyddsfaktor (SPF), mellan 30 och 50 är att rekommendera.
  2. Sola i skuggan.
  3. Undvik eller var försiktig mellan klockan 11.00 – 14.00.
  4. Undvik att bränna dig.
  5. Drick vatten!
  6. Återfukta huden efter solning.

Vilken tid på dagen är det bäst att sola?

Den ultravioletta strålningen från solen är starkast mellan klockan 11 och 14. Om ni vill ligga på stranden och njuta eller ägna er åt vattensporter – gör det tidigt på förmiddagen eller sent på eftermiddagen, då solen är snällare mot huden.

Hur lång tid tar det att bli brun?

Det tar ca 3 dagar efter det att du solat utomhus eller i ett solarium innan de nybildade melaninkornen blir påverkade av UV-A ljuset och därmed blir mörkare. Efter det att melaninet i huden blivit aktiverat kan du stegvis öka dosen tills du får den färg du vill ha.

Vad ska man äta för att bli brun?

Kosttillskott. Betakaroten är en terpenoid och antioxidant som är ett förstadium till A-vitamin och gör att du får en gyllenbrun solbränna. En riktigt god vän till din hud under soliga sommardagar helt enkelt!

Hur kan man bli brun utan sol?

Eftersom betakaroten har en positiv effekt på din huds lyster så kallas den ibland för ”brun utan sol kapsel”. Tillskott av betakaroten har visat sig ge ett visst solskydd som resulterar i att man inte bränner sig lika lätt. Observera dock att betakaroten inte ersätter ett solskydd.

Vilken tid på dagen blir man Brunast?

Mellan 11-14 sommartid i Sverige, är det mest intensitet av det kortvågiga ljuset (UVB). Det minskar sedan kraftigt och är mycket lägre klockan fyra, det är därför man inte bränns så lätt då. Långvågigt (UVA) ljus, når däremot jordytan ungefär oförändrat under dagen.

Hur många timmar i solen för att bli brun?

Säker tid i solen om Du har känslig hud men kan bli brun
UV-index 0 – 2* 6 – 7*
Styrka Låg Hög
Soltid Hela dagen* 30-60 min*

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen