Vad ska det vara for Bromsvarden?

Vad ska det vara för Bromsvärden?

På besiktningsprotokollet anges bromsvärden i kilonewton (kN) för varje hjul på fordon med hydrauliska bromssystem och två axlar. Skillnader i bromskraft mellan hjulen på samma axel får uppgå till högst 30 procent och om skillnaden är mer än 30 procent underkänns fordonet.

Vad betyder Spindelled 5.3 4?

Spindelled är en del av bilens främre hjulupphängning. En spindelled består en kulled som tillsammans med en länkarm ansluter till en spindel och därför kallas för spindelled. Spindelledens funktion är att se till att hjulet hålls i rätt position och tillåta framhjulen att vrida sig när du vrider på ratten.

Hur många mm ska det minst vara kvar på bromsbeläggen vid kontroll?

Den faktiska tjockleken i själva belägget ska vara minst 2 millimeter (5/64 tum). Om friktionsmaterialet är så pass slitet är det bara några veckor kvar innan du måste byta bromsbelägget.

Vad betyder Besiktningsprotokollet?

Efter varje utförd kontrollbesiktning får man ett protokoll med resultatet. Detta besiktningsprotokoll är en offentlig handling, vilket betyder att vem som helst kan begära att få läsa det. Besiktningsprotokollet ska även ange bilmärke, årsmodell, registreringsnummer och annan viktig information som rör besiktningen.

Kan man se besiktningsprotokoll?

Transportstyrelsen skickar inte ut besiktningsprotokoll. Om du vill ha en kopia på ett protokoll, ska du vända dig till det företag som har genomfört besiktningen.

Vad betyder bromsverkan?

Bromsverkan uppnås genom att klossarna pressas i axiell riktning mot skivan. Eftersom ansättningskrafterna är lika stora och motriktade belastas inte skivan eller axeln av någon axiell kraft. Bromsskivor kan utföras massiva eller ventilerade.

Är det farligt att köra med trasig Spindelled?

På bilens upphängning har spindelleden en väldigt viktig roll. Bilens styrning och fjädring är minst lika viktig som motorn och växellådan. Om inte upphängningen fungerar korrekt så kan du varken köra fort eller säkert. Om spindelleden är trasig så kan det gå så illa att man tappar kontrollen av bilen.

Vad för slags led är det på en Spindelled?

Vad är en spindelled? Spindelled är en del av hjulupphängningen och är egentligen en kulled som tillsammans med en länkarm som vid anslutning till spindeln då kallas spindelled. Spindelledens funktion är att hålla hjulet i rätt position och tillåta vridning av hjulet.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen