Vad raknas som lokalpost?

Vad räknas som lokalpost?

I de blå brevlådorna läggs ”lokalpost” (försändelser inom det lokala postnummerområdet). I gula brevlådor läggs försändelser till övriga postnummerområden och till utlandet.

Vad får postas i brevlåda?

Posten sorterar sedan försändelser och brev för leverans till postlåda, postbox, brevinkast eller något liknande. Allt som ska skickas går inte att lägga i en brevlåda. Går det inte i brevlådan får man i stället vända sig till ett postombud som kan ta emot det.

Vilken postlåda blå eller gul?

Den blåa färgen på brevlådor har inget med PostNords blåa färg att göra utan betyder att en blå brevlåda är för lokalpost. Genom att lägga det lokala brevet i den blåa lådan kan det eventuellt komma fram lite snabbare. En gul brevlåda är för övrig nationell och internationell post.

Vad är skillnaden på postlåda och brevlåda?

Brevlåda är en behållare avsedd för postförsändelser. En brevlåda tillhör ett postföretag, varvid de postförsändelser som lämnas i brevlådan sorteras och vidarebefordras av postföretaget till adressatens postlåda, postbox, fastighetsbox eller brevinkast.

Vilken postlåda är inrikes?

När indelningen av brev i första och andra klass upphör i början av nästa år, kan du lämna alla inrikes brev som är försedda med frimärken i blå brevlådor avsedda för 1:a klass. Om det endast finns en gul brevlåda, läggs alla slags försändelser i den.

Kan man se vart postbilen är?

En postbil är en personbil anpassad för postutdelning. Det mest utmärkande för den svenska postbilen är att den har förarplatsen mot vägkanten; på höger sida i högertrafik. Syftet är att brevbäraren ska kunna lämna posten i postlådan sittande på förarplatsen.

När töms brevlåda?

I övrigt är de vanligaste tömningstiderna kl. 13:00 och kl. 9:00. Den tidigaste tömningen sker klockan 9:00.

Får man flytta sin brevlåda?

Sätta upp ny eller flytta en postlåda Om du vill flytta en postlåda eller sätta upp en ny behöver du stämma av placeringen med PostNord. Det är alltid du som postmottagare eller fastighetsägare som ansvarar för att sätta upp, flytta och märka din postlåda.

När tömmer dom brevlådorna?

Sista minuten-brevlådorna, dvs den brevlåda med sista tömning har sen tömning 18:00. I övrigt är de vanligaste tömningstiderna kl. 13:00 och kl. 9:00.

Vilka tider hämtas posten?

Det innebär att brev som postas i brevlådor under en helg, eller efter tömning på fredagen, kommer att hanteras tillsammans med de brev som postas på måndagen….STO – Lokal Musik –

1 Sen kommer september Per-Ivar 4:11
15 Som ett träd Viktor Ejwertz 3:40
16 Hyllningssång till Stenungsund Peter Bramstång 3:33

Hur märka brevlåda?

Märk postlådan tydligt med namn och adress på en skylt som är minst 200 mm x 25 mm. Placera postlådan där det är trafiksäkert för brevbäraren att stanna.

Vad betyder postlåda?

Postlåda är en behållare för ankommande post, tidningar och masstrycksaker till en adressat. Förkortningen Pl betyder postlåda och användes förr i adresser på landsbygden.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen