Vad menas med Terrangreggad?

Vad menas med Terrängreggad?

Med fyrhjuling menas här ett fordon som föraren sitter grensle på och som har ett styre, en eventuell passagerare sitter bakom föraren. Mycket förenklat är all körning på barmark i terräng med motordrivna fordon förbjuden, även om de flesta fyrhjulingar är konstruerade för att klara terrängkörning.

Får man skjutsa barn på fyrhjuling?

Fordonet måste vara godkänt för att skjutsa passagerare. På registreringsbeviset kan du se vad som gäller för ditt fordon. Du får skjutsa passagerare på en terräng- hjuling när du kör på en enskild väg som i mindre omfattning används av allmänheten för trafik men inte när du korsar en allmän väg.

Får man köra motorcykel med B körkort?

De flesta tar körkort för att kunna köra bil. Då krävs ett körkort med B-behörighet. Men med ett B-körkort får du också köra en lång rad andra fordon som lätt lastbil, trehjulig motorcykel, moped och terrängvagn.

Vad menas med ATV?

Fyrhjuling eller terränghjuling är ett transportmedel av typ terrängmotorfordon eller motorcykel med fyra hjul, huvudsakligen använd för terrängkörning, så kallad offroad. I många länder kallas fyrhjulingen för ATV (All Terrain Vehicle) eller quad.

Vad menas med traktor B?

Traktor är ett motordrivet fordon med minst två hjulaxlar, som är inrättat för att dra andra fordon eller arbetsredskap och ska vara utrustad med kopplingsanordning. En traktor a är konstruerad för en hastighet av högst 40 km/timmen. En traktor b är konstruerad för en hastighet som överstiger 40 km/timmen.

Vad får jag köra på AM körkort?

Med ett körkort med behörighet AM får du köra moped klass I (kallas ibland EU-moped). Det är en moped som är gjord för en hastighet på högst 45 km/timmen. En sådan moped måste ha en registreringsskylt. Du får även köra moped klass I om du har ett körkort med någon annan behörighet.

Vad är ett B körkort?

Med körkortsbehörigheten B får du bland annat köra personbilar och lätta lastbilar med en totalvikt på högst 3 500 kg. släpets totalvikt inte är mer än 750 kg.

Får man köra lätt lastbil med B körkort?

Ska du köra personbil eller lätt lastbil behöver du ett B-körkort. Det finns tre olika körkortsbehörigheter för personbilar: B, B96 (utökad B) och BE. Skillnaden ligger i vilka släp du får dra.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen