Vad kostar det att registrera battrailer?

Vad kostar det att registrera båttrailer?

Priser

Fordon, släpvagn Tjänst Pris inkl. moms
Släpvagn, 0-3 500 kg, bromsat Kontrollbesiktning 499 kr
Släpvagn, 0-3 500 kg, bromsat Efterkontroll (ombesiktning) 379 kr
Släpvagn, 3 501-7 000 kg, 1-3 axlar Kontrollbesiktning 1 236 kr
Släpvagn, 3 501-7 000 kg, 1-3 axlar Efterkontroll (ombesiktning) 624 kr

Får jag dra båten?

En båttransportvagn får klassas som efterfordon trots att den kan transportera gods, en båt. Om en båttransportvagn ska kunna betraktas som efterfordon får den inte ha någon fjädring. Den behöver inte vara registrerad, istället för registreringsskylt har man en LGF-skylt baktill som varnar för långsamtgående fordon.

Hur stor båt får man dra?

Det kan vara snårigt att veta vilka regler som gäller för att få dra släp då vikten även är beroende av körkort och bilens vikt. Ett lätt släpfordon får exempelvis ha en totalvikt på 750 kg, men totalvikten kan vara över 750 kg om drag- och släpfordonets sammanlagda totalvikt inte överstiger 3,5 ton.

Hur mycket får man lasta på en 30 kärra?

När det gäller efterfordon är det enbart dragfordonet som avgör vilken körkortsbehörighet som gäller. Om du kör en personbil eller lätt lastbil med en totalvikt av högst 3 500 kg krävs körkort med behörighet B. Kör du ett tyngre fordon krävs körkort med behörighet C1 eller C.

Måste släpvagn vara registrerad?

Båttransportvagnar kan vara av två slag: efterfordon eller släpvagn. Om vagnen saknar fjädringsanordning mellan hjul och chassi, räknas den som efterfordon och behöver inte vara registrerad. I annat fall är det en släpvagn som ska vara registrerad.

Vilken Båtkärra?

Storlek på båten är avgörande för val av båttrailer eller båtvagn. Storleken på din båt är den viktigaste riktlinjen. Utgå från båtens dimensioner i första hand och köp en trailer som varken är för stor eller för liten för båten. Det sparar pengar och hjälper dig att köra lagligt.

Hur snabbt får man köra med båt på släp?

Den högsta hastigheten är 30 km/tim. Det ska finnas en godkänd LGF-skylt baktill.

Hur tungt efterfordon får jag dra?

Ett efterfordon har som sagt sina egna regler, även för dragvikt. Här gäller faktiskt endast din körkortsbehörighet för dragbilen, dvs. har du B-körkort och en bil eller lätt lastbil som väger under 3500 kg i totalvikt så får du koppla på ett hur tungt efterfordon som helst om det är utrustat med bromsar!

Hur stor båt kan man Traila?

Väljer man en enkelaxlad, bromsad trailer så är det följt möjligt att ta med en motorbåt på upp till 6,5 m. Det vill säga en hyggligt stor familjebåt som man både kan sova och laga mat i.

Hur mycket får man dra med LGF skylt?

– Du får inte köra på motorväg eller på motortrafikled. – En godkänd LGF-skylt måste finnas bak på släpkärran. – Bruttovikten på släpet får inte överstiga bilens bruttovikt om släpvagnen saknar bromsar. – Om du kör i mörker skall släpet ha två röda lyktor och två röda reflexer bak.

Måste man ha lyse på 30 kärra?

Från 1 januari 2005 ska alla nya efter-fordon ha två körriktningsvisare med orangegult ljus. Även äldre efterfordon bör utrustas med körriktningsvisare. Efterfordonet får vara bromsat eller obromsat. Om det finns broms ska den kunna minska farten på efterfordonet och få det att stanna snabbt och säkert.

Vad händer om man kör för fort med 30 släp?

Fick 2400:- totalt i böter. 1200:- för fortkörningen och 1200 för släpet har jag för mig. Jag körde min Vattenskoter från Göteborg till Stockholm på en oreggad 80-trailer = 30-trailer. Vart stoppad i Nyköping och polisen hade klockat mig i 93 km/h.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen