Vad kostar det att byta hjullager Mekonomen?

Vad kostar det att byta hjullager Mekonomen?

Att byta hjullager kostar där över 10 000 kr, mot drygt 3 500 kr på Mekonomen. Här resulterar konkurrensen mellan de fristående kedjorna och den märkesbundna verkstadsorganisationen i en tydlig prispress.

Hur länge håller ett hjullager?

Det är svårt att säga hur länge ett hjullager håller eftersom det beror på många olika faktorer. Vad du har för bil, hur mycket du kör, hur bra kvalitet det är på hjullagret, och så vidare. Ett hjullager av bra kvalitet håller 20 000 mil, oftast längre.

Vad behövs för att byta hjullager?

Att byta hjullager kräver både specialverktyg och utbildning, därför bör du lämna bilen till oss på Autoexperten. På många bilar sitter lagren inpressade i hjulnavet vilket gör att det behövs en hydraulisk press för att få ut det gamla lagret och montera det nya.

Hur vet jag att ett hjullager är dåligt?

– Ett trasigt hjullager låter oavsett om man kör rakt fram eller svänger, ljudet kan dock ändra karaktär när man vrider på ratten. Prova att styra och lyssna, det borde låta mer om ett trasigt lager om man styr åt det ena hållet. Prova också att rycka i hjulet, om det glappar är lagret slut, säger Magnus Possman.

Kan man smörja hjullager?

Innan du byter ut dina hjullager så kan du dock testa att smörja dem med lagerfett. En stor anledning till att många är tvungna att byta ut sina hjullager är att de inte tagit hand om dem på rätt sätt. Genom att smörja dina hjullager ordentligt och regelbundet så kan du nämligen bruka dina lager längre.

Hur vet man om ett hjullager är dåligt?

Vad behöver man för att byta hjullager?

Men oftast måste man ta av hela hjulet, och därefter bromsoken och bromsskivorna och slutligen hjulupphängningen. På hjulupphängningen sitter hjulnavet, och härifrån kan mekanikern pressa ut hjullagret från upphängningen med hjälp av ett speciellt verktyg. Många undrar vad det kostar att byta hjullager.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen