Vad kan en 12 aring jobba som?

Vad kan en 12 åring jobba som?

12 år. Du kan ta enklare arbeten, exempelvis sälja majblommor och jultidningar – om dina föräldrar ger tillstånd. Vill du jobba som statist eller skådespelare går det också bra, men då måste du eller den som vill anlita dig först ansöka om tillstånd från Arbetsmiljöverket.

Kan 12 åringar jobba?

Den som är under 13 år får inte arbe- ta, men vissa undantag finns enligt 12 § i föreskrifterna om minderårigas arbetsmiljö (AFS 2012:3). Undantagen handlar om mycket lätta och ofarliga arbetsuppgifter inom den närmsta fa- miljen utan andra anställda.

Hur kan man tjäna pengar när man är 12 år?

Men det finns smarta sätt att få ihop pengar även när man är ung….De populäraste föreningsidrotterna för barn och ungdomar 2018/2019 var:

 • Fotboll.
 • Innebandy.
 • Ridsport.
 • Gymnastik.
 • Simidrott.
 • Tennis.
 • Ishockey.
 • Handboll.

Hur kan man tjäna pengar snabbt som 14 åring?

När du är 14 år kan du exempelvis börja tjäna pengar på att besvara undersökningar på nätet. Kundpanel är det ledande företaget för undersökningar online. Registrera, börja besvara enkäter och tjäna poäng som du kan växla till presentkort eller få pengar utbetalt. Registrera dig och börja tjäna pengar!

Vad kan en 11 åring jobba som?

Jobba under 13 år Många i den här åldern kan tjäna extrapengar genom att hjälpa till med hushållssysslor, som att klippa gräset eller att plocka ur diskmaskinen. Du kan även syssla med hobby-uppdrag under korta perioder, som till exempel att sälja jultidningar eller majblommor.

Vad kan man göra när man fyller 12 år?

Ta med henne på en bowling och fika. Att bara göra något tillsammans med henne, och ge henne tid, brukar vara mycket uppskattat. En 12-årig tjej tycker också om att få lära sig nya saker, Att lära er gå på lina kan vara något kul att göra tillsammans.

Får man jobba när man är 13 år?

Barn mellan 13 och 15 år får ta enklare och riskfria arbeten, till exempel assistera i en kiosk. Barnet får inte arbeta ensamt eller ansvara för kassan. Han eller hon får heller inte arbeta med farliga maskiner eller kemikalier. Arbetsgivaren måste ha ett intyg från förälder där de godkänner att barnet arbetar.

Hur kan man tjäna pengar när man är 10 år?

Många i den här åldern kan tjäna extrapengar genom att hjälpa till med hushållssysslor, som att klippa gräset eller att plocka ur diskmaskinen. Du kan även syssla med hobby-uppdrag under korta perioder, som till exempel att sälja jultidningar eller majblommor.

Hur tjänar man pengar i ung ålder?

Här nedan får du 10 sätt du kan tjäna pengar på:

 1. Rasta folks hundar.
 2. Hjälp folk att tvätta deras bilar.
 3. Tillverka egna smycken.
 4. Vattna blommorna i grannarnas trädgårdar.
 5. Sitt barnvakt åt dina syskon eller barn som finns i din bekantskapskrets.
 6. Skaffa en Youtubekanal.
 7. Sälj saker du inte använder på nätet.

Vad kan barn sälja för att tjäna pengar?

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen