Vad heter huvudstaden i Kenya?

Vad heter huvudstaden i Kenya?

Nairobi
Kenya/Huvudstäder

Är Nairobi farligt?

Det sker väpnade rån riktade mot turister i Nairobi, i Mombasa och i turistorterna vid kusten. På grund av säkerhetsläget ska du inte bege dig till Nairobis slum och i synnerhet inte till stadsdelen Eastleigh,, utan särskilda säkerhetsåtgärder eller med en pålitlig researrangör.

Vilket språk pratar man i Nairobi?

Majoriteten av kenyanerna talar swahili, landets lingua franca, som andraspråk, och engelska, undervisnings- och myndighetsspråket, som tredjespråk. Av de inhemska kenyanska språken är en majoritet bantuspråk, men även flera nilotiska språk och kushitiska språk talas i landet.

Hur är Kenya som land?

Till skillnad från många av sin grannländer har Kenya en relativt varierad ekonomi. Landet har ett rikt jordbruk, en ganska väl utvecklad industri och ett djurliv som lockar många turister. Den utbredda korruptionen är ett stort problem.

Vad betyder Nairobi?

Nairobi har den informella titeln Den gröna staden i solen. Sheng, en sociolekt av swahili som förekommer över hela det swahilitalande Östafrika, har sitt ursprung i Nairobi.

Vilket klimat har Kenya?

Trots att Kenya ligger vid ekvatorn har stora delar av landet ett tempererat klimat, tack vare den höga höjden. Längs kusten är klimatet tropiskt: hett och fuktigt.

Är Kenya farligt?

Allmänna säkerhetsläget Sedan slutet av 2011 har flera attentat ägt rum, främst i nordöstra och östra Kenya men även i Nairobi och Mombasa. Säkerhetsläget är särskilt allvarligt i de områden som UD avråder ifrån, det vill säga gränsområdet mot Somalia inkluderat delar av Kenyas kustområde.

Vad för språk talar man i Kenya?

Swahili
Engelsk
Kenya/Officiella språk

Hur kom engelskan till Kenya?

Även engelska hör till ett av Kenyas två officiella språk. Engelskan kom och slog rot i landet när britterna anlände under 1800-talet. 1895 blev Kenya ett brittiskt protektorat och 1920 officiellt kolonin Brittiska Östafrika. Britterna inskränkte swahilins betydelse i landet och gjorde engelska till skolspråket.

Vad är Kenya mest känt för?

På savannen i söder lever elefanter, lejon, giraffer, zebror och antiloper. Den vulkaniska aktiviteten i dalen, som upphörde för flera tusen år sedan, har bildat stora sjöar som Victoriasjön och höga toppar som Mount Kenya, Afrikas näst högsta berg. Landet är även känt för Turkanasjön, en av världens största ökensjöar.

Vad är speciellt med Kenya?

Landet har ett rikt jordbruk, en ganska väl utvecklad industri och ett djurliv som lockar många turister. Ett flerpartisystem infördes 1991, men den kenyanska demokratin har fortfarande stora brister och kring valen har politiker ofta försökt stärka sin egen ställning genom att underblåsa etniska motsättningar.

Kan bo i Nairobi?

Sociala förhållanden. Klassklyftorna i Nairobi är extremt stora. Mellan en halv och en miljon människor bor i Kibera, den största och fattigaste slummen i landet, vilken härstammar från en bosättning från 1920 för nubier (”Kibera” är det nubiska ordet för skog). Slummen täcker två kvadratkilometer.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen